MINIPAVLOVA MED LEMONCURD OCH RÖDA BÄR.

minipavlova

Mer sötsaker. Det finns inte så mycket att säga om pavlova mer än att det är gott och barnsligt enkelt. Perfekt att göra med överblivna äggvitor. Äggvitor är något som jag får över dagligen eftersom det tillverkas en och annan glass i det här hushållet och det känns dumt att slänga utan att ha gjort nånting med dom. Nu äter vi ju aldrig upp det som tillagas ändå men jag får nånting att fotografera och det är liksom det som är grejen. Det är fotograferingen som tillfredsställer mig.

Att fotografera det ätbara är så fantastiskt roligt men jag skulle kunna ge min vänstra hand (höger måste jag behålla pga blir för jobbigt utan) för att slippa jobbet före och för att slippa jobbet efter kan jag offra benen. Jag avskyr! Jag är dessutom en pundare när det kommer till pyssel i köket. Det finns ingen ordning med saker överallt och det är så rörigt att jag får tics i ögonen bara av att tänka på det men det får det vara värt.

Jag är inte så mycket för sötsaker av den här typen vilket är konstigt för jag älskar sött men är en godisråtta och det ska vara lösgodis med alla typer av e-ämnen som går att finna. Jag kan INTE säga nej till lösgodis. Det går inte! Jag vill inte! Älska lösgodis. Ju segare och slemmigare desto bättre. Bakverk kan jag utan några som helst tacka nej till. Märkligt. Jag får helt enkelt vara som jag är när jag inte blev som jag skulle.

Nu ska jag röra till det i köket igen. Glass står på schemat.

4 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Vispa äggvitor och salt till ett skum. Tillsätt socker och vispa till ett hårt skum. Blanda försiktigt i maizena, vaniljsocker och vitvinsvinäger. Sätt ugnen på 100 grader. Klicka ut marängen, gör en fördjupning i mitten,  på en plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter, och ställ in plåten i nedre delen av ugnen och grädda i ca 1,5 timme. Sänk till 80 grader efter halva tiden. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt plåten stå kvar i ytterligare en timme.


Ett svar till ”MINIPAVLOVA MED LEMONCURD OCH RÖDA BÄR.”

  1. Du är som du är, för att du blev som du skulle. Så det så. Håller för övrigt med dig helt, vad gäller de häringa sega och slemmiga e-nummer-grejorna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.