DET SKA VI FIRA! CITRONMUFFINS MED LAKRITSCHOKLAD

Idag har jag all anledning att fira för idag har jag blivit fri-från-diabetes-förklarad. Min diabetes är ett minne blott. Mycket tack vare operationen som även hjälpt mig tappa dom första 25 kilona av väldigt många. Detta är det häftigaste jag har gjort och jag råder verkligen alla som har problem med sin övervikt att överväga en operation. Man får verkligen sitt liv tillbaka och det är det absolut fräsigaste som finns. Bara en sådan sak som att diabetes lägger av och ger upp redan efter bara några kilo ner är precis så fantastiskt som det låter. Jag kunde aldrig tro att det skulle gå så fort men det gjorde det!

Jag började, för några veckor sedan, att må väldigt illa efter varje liten bit mat jag stoppade i mig. Jag fick då rådet av en vän, som också genomgått en gastric bypass, att kolla upp mitt blodsocker för det hade drabbat henne också och det visade sig att även hon blivit av med sin diabetes och därmed slutat med medicin. Sagt och gjort, jag bokade en tid med min diabetessköterska i förra veckan och lämnade allehanda prover. På snabbsockret hade jag helt normala värden men jag fick vänta på det ”långsamma” provet tills i dag. Mats fick ett samtal i eftermiddags och sen var det inget mer med det. Allt är fantastiskt bra och det är så skönt att gå mot ett friskare liv. Jag som inte ens har känt mig speciellt sjuk egentligen. Jag inser nu att jag nog faktiskt ändå har varit det och att jag antagligen hade fått riktigt stora fysiska problem om jag inte gjort operationen.

 

 

Sånt här måste ju firas och vad passar då inte bättre än syrliga citronmuffins med lakritschoklad? Jag vill poängtera att jag tar väldigt allvarligt på det med diabetes och har absolut inte vräkt i mig detta utan det överlåter jag till någon annan som behöver det bättre än mig. Provsmaka måste man dock alltid göra så även om man är gastric bypass-opererad. Utan tvekan! Vad vore livet utan provsmakning?

Syltade körsbär är något av det värsta jag vet men jag hade en liten förpackning som behövde göras åt så därför hamnade dom på toppen. Finns det verkligen någon som tycker om sådana där körsbär?

Till 12 lagom små muffins.

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
rivet skal från 1 citron
saften av 1 citron

lemoncurd

Lakritschoklad
50 gram mörk choklad, 70%
1-2 tsk lakritspulver

Vispa mjukt och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Tillsätt mjölk och citronsaft. Blanda de torra ingredienserna och blanda försiktigt. Ställ formarna i en muffinsplåt och fördela smeten. Grädda i mitten av ugnen (förvärmd) på 200 grader under 12-16 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fyll en spetsig sprits med lemoncurd och tryck ner lite i varje muffin. Smält chokladen och rör i lakritspulver. Doppa alla muffin i chokladen och ställ för att stelna.5 svar till ”DET SKA VI FIRA! CITRONMUFFINS MED LAKRITSCHOKLAD”

  1. Oj, vilka fina nyheter!! Klart du ska fira :)

  2. Helt underbart!! Jag älskar dina bilderna och din stil!!

    1. Tack så jättemycket! Kul att höra.

  3. Now, these ones would be my favourites! Beautiful photography, Helena! :O)

    1. Thank you! It makes me glad :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.