SPAGETTI. KÖTTFÄRSÅS. MIN MAN.

Min man lagar väldigt sällan mat. Inte för att han inte kan eller inte har någon lust utan det blir bara inte av. Jag hör till den skaran av människor som fullständigt avskyr, AVSKYR!, ”man/kvinnaskämt” där man gör narr av det motsatta könet. Det är så hela jag kokar. Det går en våg av det på Facebook och även om jag vet, eller hoppas innerligt, att det är på skoj så kryper det i mig. Om det nu är så illa att mannen inte kan tvätta, eller att han aldrig tvättar eller att han inte märker när det är städat (osv osv osv), så är det väl dags att säga ifrån, byta eller leva själv. Jag äcklas av det. Så mycket att jag får problem att förklara det i skrift.

Nåväl, nu var det inte meningen att jag skulle elda upp mig utan meningen var att skriva om Mats mat. Som sagt, det är inte ofta det händer men det är inte något som stör mig alls. Vi lagar mat när vi vill. Enkelt! Något som jag kan längta ihjäl mig efter är hans köttfärssås. Den är oslagbar! Den är så fantastiskt enkel men så vrålgod som det bara är möjligt. Den innehåller i stort sett ingenting så den är även väldigt billig. Det kan inte bli bättre. Eller hur?

Idag kom suget. Oturligt så är han på jobbet och kunde därför inte vara rar och göra det åt mig så jag fick ta tag i det själv. Jag lyckades! Jag gjorde dessutom som Mats alltid gör, det som jag brukar undvika, jag hyvlade över lite parmesan. Åh hjälp så gott! Jag kunde själv.

För att avsluta i ren Facebook-anda – Nu behöver jag honom inte ens till det.
Uäck! Vedervärdigt.

Tack för att du finns, Mats!


Det är rejält höftat men det ska inte vara några bekymmer. Prova dig fram, smaka och tillsätt mer om det behövs.

300 gram blandfärs
1 gul lök
1,5 dl ketchup
1 dl vatten
salt och peppar

pasta

Finhacka löken och bryn den lite lätt i en stekpanna. Blanda i köttfärsen och bryn det tillsammans till köttfärsen är genomstekt. Salta och peppra. I med ketchup och vatten. Låt det hela puttra tillsammans i några minuter. Smaka av med mer ketchup, salt och peppar.  


31 svar till ”SPAGETTI. KÖTTFÄRSÅS. MIN MAN.”

 1. Ibland är faktisk det enkla godast!

  Jag håller helt med dig om skämten Helena.
  Jag förstår inte alls vitsen med dessa skämt.
  Framförallt förstår jag inte varför man ska göra narr av sin make/maka som man faktiskt valt att leva med. Men men man ska väl inte förstå allt :P

  Hoppas du får en superskön dag!
  / Terese

 2. åh vad fint!

 3. Det enda som blir kvar för mig att göra nu är väl att byta däck på bilen. ;)

  <3

 4. Glömde säga att det var en underbar bild också, där har jag inte heller en chans. :)

 5. Så gott, det enkla är gott, så är det bara.

 6. UNDERBAR bild, du är så duktig.
  Köttfärssås är alltid gott :-)

 7. Yammi ser gott ut och håller med …. o en alldeles underbar bild.
  Min hälft är usel i köket men de står han för!! =)….men han är så bra mycke bättre på annat som inte jag hanterar…och de tycker jag är ”gulligt”.. men att förnedra någon…. inte då!!
  Ha det gott!

 8. Fantastisk bild!! Och fint inlägg<3 Ge varandra kärlek och uppskattning då växer förhållandet, förstår inte heller varför man måste gnälla på sin partner

  Kram Lotta

 9. Människor behöver människor. Så är det. Å ibland lite köttfärssås… Kram

 10. Människor behöver människor. Så är det. Å ibland lite köttfärssås… Kram

 11. Underbart fin bild Helena! Ett så enkelt recept och du får det att se ut som rena lyxmaträtten. Det gillar jag! :)

 12. Mums!
  Det där såg ju JÄTTE gott ut.
  Ska prova hans recept en dag.
  Kram!

 13. Precis så gjorde mamma köttfärssås när jag och brorsan växte upp. Krossade tomater, vad var det liksom? Det blev ketchup och vatten i stället och så himla gott! Jag längtar efter mammas köttfärssås på det just det här sättet ibland. Och med vanlig spagetti. Inte tagliatelle, bavette, linguine, fettucine… Enkelt är gott och bra!

  In aw över dina som vanligt fantastiska bilder. Vilket hantverk!

 14. Vad roligt, tack!

  Himla fina foton! gillar din stil :)

 15. Tänk att en så enkel rätt kan generera ett så vackert foto. Vilken konstnär du är! Och visst är de bra att ha de där männen ; )

  //Lottzy

 16. Du tar så fina bilder och har sådan fin blogg =)

 17. Åh, vad mumsigt! Så fina bilder du tar :)

 18. Jättefin bild!

  Min man städar, diskar och tvättar hemma (och fixar bilarna och trädgården!) Han är verkligen en klippa och kan allt så jättebra! :)

 19. Håller helt med, usch och fy och tvi för sexistskämt åt alla håll, från alla håll.

 20. Men åh vad härligt! Och så fin redigering till bilden också. Ser underbart gott ut!
  Tyvärr kan inte min man laga mat och han kan inte städa så bra, springer inte så fort med mig men jag älskar honom så jag dör och lagar hellre maten själv, städar själv och springer själv… ;) Fast ibland önskar jag att han kunde googla upp ett recept och göra något som ovan. Får tipsa honom.

 21. Sv: Tusen tack! Det värmer :)

 22. Little e

  ååh – det låter precis som ”mormors”!
  Kramar!

 23. Hej, vad kul att du kikade in hos mig och avundades mina naglar ;) Måste bara säga att jag att här finns det mycket mer att avundas jag blir helt tagen av varenda foto du visar på diverse härliga matkreationer, går helt enkelt inte att se sig mätt på dem för hungrig på riktigt blir jag också….ha ha ha.
  Vilken livsresa du dessutom gjort med din tuffa uppväxt, förlusten av din mamma och nu en omfattande operation man kan inte annat bli imponerad av att du fortfarande står med båda fötterna på jorden trots allt du gått igenom…….tack vare fina Mats vid din sida kanske <3
  Nu ska jag paralysera mig vidare av din foton ;) Ha en underbar helg!

  Kram F

 24. Håller helt med dig. Konstigt att det är okej att häva ur sig precis vad man vill om män och samtidigt så snart en man är det minsta kritisk mot en kvinna så kastar sig genast ett gäng sk. feministerna över honom. Och vad är det för vänskap man har om man vräker ur sig så mycket skit om sin man/vän. En underbara bild som alltid.

 25. Ha en fin helg!
  Kram
  Hanna

 26. Du och dina fina bilder, jag förstår inte hur du lyckas varje gång! Och så fint redigerat också <3

  Ibland blir jag också irriterad på alla skämt om kvinnor och mäns olikheter. Det beror lite på intentionen bakom tror jag, om personen verkar mena något med det eller inte. Dock skulle jag ha svårt för att ha mannen i köket – jag är lite av ett kontrollfreak där ;)

 27. Så himla fin din blogg är!!! Använder du dig av photoshop eller? Fastnade bland alla vackra foton!

  Trevlig Helg!

 28. Jättefin bild Helena! Du är så duktig :)

 29. […] favoritköttfärsåsen, skär av toppen och kärna ur paprikan (ta en bit av botten också om det är så att den är […]

 30. […] favoritköttfärsåsen, skär av toppen och kärna ur paprikan (ta en bit av botten också om det är så att den är […]

 31. […] vår familj är det oftast maken som står för köttfärssåsen. Den enklaste av dom alla! Klicka här för att se recept. Idag är det dock jag och då blir det vad det blir. Lite sånt och lite sånt. En köttfärsås […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.