SPAGETTI OCH KÖTTFÄRSSÅS

Jag misstänker att det finns lika många recept på köttfärssås som det finns människor på jorden. Alla gör på sitt eget lilla vis med sin egen kryddning. Krossade tomater, inte krossade tomater. Ketchup, ingen ketchup. Blandfärs eller nötfärs? etc etc etc

I vår familj är det oftast maken som står för köttfärssåsen. Den enklaste av dom alla! Klicka här för att se recept. Idag är det dock jag och då blir det vad det blir. Lite sånt och lite sånt. En köttfärsås med rivna morötter och riven palsternacka. Utöver det, inga konstigheter.

Ni vet det va, att anledningen till att man äter är för att man ska uppskatta tuppluren som hör till efter lunch mer? Om inte så vet ni det nu. Bra så!

300 gram blandfärs
2 grovt rivna morötter
1 grovt riven plasternacka
1 gul lök
1 frp krossade tomater
2 msk tomatpuré
ketchup tills du skäms. Har du hög skämströskel så stanna vid ca 2 dl.
1-2 dl vatten
salt och peppar

Fräs rotfrukter och lök i lite smör. Lägg i färs och låt alltsammans fräsa tillsammans tills köttfärsen är genomstekt.
Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt köttfärsåssen puttra på låg värme under tiden som pastan kokas. Smaklig spis! 


2 svar till ”SPAGETTI OCH KÖTTFÄRSSÅS”

  1. En maträtt man aldrig någonsin kommer att växa ifrån:)

  2. Ser himla gott ut hörredu! Mums!
    För övrigt så är det en award för bloggar som cirkulerar runt just n bloggosfäre. Och du har fått en av mig :-) så in och läs på bloggen vad det handlar om! Meningen är att du ska göra likadant och ge en award till fem små bloggar du tycker om som kan behöva lite extra uppmärksamhet. Dessutom så ska man svara på lite frågor … Om man vill. Jag valde bara tre av de, men alla frågor finns på recepten.nu i inlägget ”får man utnämna sig själv till månadens matblogg? ”…. ta stafettpinnen vidare nu!

    Kram Ella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.