SORGEMUFFIN MED EXTRA ALLT.


Game day. Första semifinalen för Borås basket i Norrköping och jag kan inte åka dit. Det är så sorgligt så kvällen kommer att kräva ordentligt med sötsaker. Matchens sänds på web-TV men det är ju inte ens i närheten av samma känsla. Jag har gjort vad jag har kunnat. Jag har bönat och bett men min älskade make måste jobba. Vad är det för sätt?!

Jag är lite av den bortskämda typen och jag en smula (väldigt stor sådan – enorm) svårt att ta ett nej. Jag är inte alls van vid det. Jag vill vara i Norrköping ikväll! Hade jag kunnat hade jag kört själv men den där usliga sjukdomen som jag dras med tar bort den möjligheten. Det är otroligt frustrerande och sorgligt.

Det är väl bara att acceptera att det inte alltid blir som man har tänkt och för att hjälpa till med sorgen så har jag börjat bunkra upp med sötsaker. Först ut är muffins med extra allt. Det är ”knastriga” och fyllda med trasiga glassrån. Så mycket godare än vad jag först kunde tro. Svea råkade ju trampa sönder en förpackning med rån för ett tag sen och jag har inte haft hjärta att slänga dom så idag åkte de istället ner i muffinssmeten. På toppen är det en klassisk frosting utan krussiduller. Jag ville gjort nåt glassaktigt men det får bli en annan gång. Rån-muffins duger gott det också.

19.00 sänds matchen på BT.se för den som är intresserad. Lyckliga ni som kan vara på plats. Jag är duktigt avundsjuk. Smärtsamt avundsjuk.


3 ägg
2 dl strösocker
60 gram smör
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl krossade glassrån

Värm ugnen till 180 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och smör. Sikta i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner det i smeten. Blanda försiktigt i rån-krosset. Klicka ut smeten i formarna.  
Grädda i mitten på ugnen i 20 minuter. Känn med sticka, den ska vara torr.


5 svar till ”SORGEMUFFIN MED EXTRA ALLT.”

  1. Så goda de här ser ut, mums. Och nyttigt med blåbär ;)

  2. Mums så gott och nyttigt med blåbären ;)

  3. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

  4. Men så bra köksassistent Svea är! Heder till henne. & matte!

  5. Jag dreglar när jag ser bilderna och då är det INTE för muffinsens skull. Dina bilder ”is to die for”!
    Färgerna, kompositionen, skärpedjupet, ALLT. Muffinsen är inte fel heller för den delen……..♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.