JAG HAR TAGIT KÅL PÅ DET

Rödkål och blodapelsin i en synnerligen välsmakande kombination. Hur det nu kan vara möjligt så var jag inte alls sugen på musslor idag , jag ville istället ha något krispigt och lite syrligt. Rödkål, eller tja, vilken kål som helst tycker jag är så fantastiskt gott att äta som det är. I mina papper som jag fick efter min operation så står det att jag bör hålla mig undan från kål det första året men vem kan hålla sig borta från något som är så gott? Jag mår ju dessutom inte sämre av att äta det. Dom tog bort min magsäck av plåt och gav mig liten del tarm i titan istället tydligen för jag har inte märkt av något problem alls. Tipptopp.

Blodapelsinerna är fortfarande ljuvligt goda, tyvärr lite för små men man kan inte få allt här i världen. Om jag inte kan få allt så vill jag i alla fall ha det mesta! Att de är vackra att titta på gör inte saken sämre alls.

Det sjuka verkar inte vilja släppa från familjen Ljunggren. Mitt har släppt såpass att jag inte känner mig sådär dyngsjuk men tyvärr kom det hem en väldigt ynklig make på eftermiddagen med ond hals och feber. Nu vet han vad han har att vänta. Jag hoppas att han lyckas mota bort det och att han känner sig bättre i morgon. Vila kan göra underverk. Vila och lite gott i magen.  Vila = soffa och film. Gott i magen = Hemmakvällsgodis

4 personer

1/2 rödkålshuvud
1/4 spetskålshuvud
4-5 blodapelsiner
1 näve pumpakärnor

Strimla kål fint. Skala och fileá blodapelsinerna.

dressing
1/2 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk honung

Blanda samman allt och häll över kål och blodapelsin. Blanda försiktigt. Lägg upp på fat och strö över pumpakärnor. 

 
3 Kommentarer till “JAG HAR TAGIT KÅL PÅ DET”

 1. smäm skriver:

  Låter jättegott. Äter nästan bara kol när jag köper pizzasallad. Det borde jag ändra på för det är väldigt gott!

 2. Emmy skriver:

  Jag stämmer in i kål-halleluja-kören! Ja, blodapelsinkören också för den delen.

 3. Fröken Dill skriver:

  Underbart gott! Här har du ännu en STOR blodapelsinfantast!
  Många allahjärtansdag-hälsningar och önskningar om påkryande

Lämna en kommentar
Din kommentar