VANILJ OCH BLODAPELSIN. LJUV MUSIK.

Två nät med blodapelsiner och ett recept. Allt som behövs för att få till något som värmer en kall kropp. Fuskar du i en skvätt cointreau är hela resan gjord. Det är helt och hållet en smaksak. Den fungerar ypperligt utan. Det är överkurs med alkohol men tydligen kan det vara väldigt viktigt enligt Mats. Jag följde inte receptet fullt ut, jag hade i mer blodapelsiner. Det dubbla om jag inte minns fel. Och alkoholen, det uteblev!

Tyvärr blev inte mina riktigt lika bildsköna men jag tvivlar inte en sekund på att de smakar sämre. Nu med facit i hand så hade jag dock halverat mängden socker för att få det ännu syrligare. Syrligt är gott. Syrligt är godare än sött. Yoghurten bryter av det söta väldigt bra. Kort och gott – ett perfekt och fantastiskt gott mellanmål efter en kall promenad. Värmen kommer tillbaka på nolltid eller tja, lagom tills du är nöjd!


10 svar till ”VANILJ OCH BLODAPELSIN. LJUV MUSIK.”

 1. Nja, jag tycker nog att din ser mycket vackrare ut än Tastelines genomskinliga soppa! :-)

 2. Två själar, en tanke – på samma dag. Blodapelsinen alltså. Så här gjorde jag av mitt nät idag: http://ihuvudetpa.elvaelva.se/mat-a-dryck/soett/170-blodapelsintarte men din variant ser vackrare ut!

 3. Så härligt gott, mums!

 4. Ha en fin söndagskväll.
  Kram
  Hanna

 5. Din ser jättegod ut!

  Jag tror jag måste sno receptet och göra omedelbart bums, verkar jättegott!

 6. ser smarrigt ut!

 7. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

 8. Älskar blodapelsiner. Detta låter ljuvligt gott. Hade mycket väl kunnat tänka mig en skvätt cointreau i.

 9. Hohoo, det där ser göttans ut! :)

 10. Vilken skönhet!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.