PIZZA PÅ GRILLEN.

grillad pizza

Pizza på grillen är något som man nog lätt glömmer av. Lite dumt faktiskt för det är ordentligt gott och man kan samtidigt vara utomhus. Eftersom alla goda ting brukar vara tre så lägger jag även till att det är enkelt för det är det. Det enda som man måste tänka på  är att den måste, MÅSTE, grillas på indirekt värme. Alltså inte direkt på en glödande kolbädd utan vid sidan. Detta är för annars blir det på tok för varmt och pizzabotten blir som en stor kolbit. Så vill du inte ha det. Tro mig.

Grillar du med kol så lägg endast lite kol på ena sidan och låt det sedan stå såpass länge att glödbädden är alldeles lagom varm. Lägg på en grillmatta i teflon. (säljs i vanliga matbutiker) Lägg på pizzan och sätt sedan på locket. Det tar ca 10 minuter för pizzan att bli färdig. Håll kollen och putta undan pizzan längre från glödbädden om så skulle behövas.

Ät och skicka på nästa!

Använd dig av det här receptet för att göra degen. Det är tveklöst det bästa!

 

 


3 svar till ”PIZZA PÅ GRILLEN.”

  1. Något man lätt glömmer bort eller aldrig ens har hört talas om. Låter väldigt gott :)

  2. Kul att fler och fler grillar mer än bara kött och fisk på grillen. Pizza är riktigt gott och ska testa din deg vid tillfälle :)

  3. […] 1. A list of foodie instagram accounts that will make you drool, via 2. Korean fried chicken tacos, via 3. How about these lemon meringue pie ice cream sandwiches, via 4. Asparagus soup with scallops, via 5. Vanilla buns with cinnamon, via 6. Classic carbonara, via 7. Breakfast, via 8. Cake, via 9. Who doesn’t like a great pizza, via […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.