PASTA OCH VÄRLDENS BÄSTA PAPRIKASÅS


Att göra sin egen pasta är både roligt och väldigt enkelt. Det tar inte så överdrivet lång tid och resultatet blir alltid, med undtantag för ett fåtal gånger då det har snålats med mjölet, tipptopp.

Jag är inte den där som gillar att jobba med händerna så jag skickar ner alla ingredienser i en matberedare och tillsätter såpass mycket vatten att degen går ihop sig och blir smidig. Ta lite vatten åt gången så reder sig det mesta.

Låt degen vila i kylen i 30-40 minuter. Dela den i fyra på en mjölad bänk. Tryck ut degen och börja köra den i pastamojängen. Kör på den tjockaste delen några gånger (en gång, vik ihop degen och kör igen. Upprepa 3-4 gånger) och sänk sedan några snäpp. Se till att mjöla ordentligt hela tiden och gör inte pastan för tunn. Femman använde jag på min maskin, då blir det lite tuggmotstånd. Koka pastan i lättsaltat vatten i ca 1,5 minut. Häll av och njut! Någon kanske tycker att det är för mycket olja och då är mitt tips – ta mindre.

Pastasåsen. Den ljuva paprikasåsen!

3 röda spetspaprikor
4 tomater
1 dl passerade tomater
1 dl vitt vin
0 ,5 dl grädde
2 msk chipotlepasta
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chiliflingor
salt & peppar

Strimla paprikan och tärna tomaterna. Fräs dom lite lätt i lite smör i några minuter tills de har mjuknat. Slå på vin och passerade tomater tillsammans med chipotle och kryddorna. Låt det puttra på medelvärme. Slå på grädden och smaka av med salt och peppar. Mixa såsen slät och servera till nykokt pasta. 


Ett svar till ”PASTA OCH VÄRLDENS BÄSTA PAPRIKASÅS”

  1. Låter gott.
    Ha en fin helg!
    Kram
    Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.