BORING BREAKFAST AT LJUNGGREN’S

Men sylten är en fullträff!

Tyvärr är det ju så att raberberns tid är förbi och det är många månader kvar tills det är dags igen men kanske är det någon lycklig och smart som fryst in och kan plocka fram när suget blir för stort. Det här är en sylt med rabarber och aprikos. Kombinationen är to die for! Aprikosbitarna ska fortsätta att vara lite bitiga så koka därför inte med  dom från början utan lägg i dom efter halva tiden. Då blir det precis som det ska vara!

Min burk är snart slut och jag tillhör tyvärr inte den smarta skaran som har rabarber i frysen. Stackars!

Frukosten sägs vara det viktigaste målet på hela dagen. Jag lyckas aldrig med den och jag tycker att det är så ofantligt tråkigt att äta frukost. Ge mig en cappuccino och jag är nöjd men tyvärr, lite, är det ju ganska viktigt att få i sig något annat och då är det tur att det finns sylt och knäcke. Med det i magen klarar jag mig ganska många timmar tills det är dags igen. Att äta har blivit lite tråkigt. Det tackar (?) jag gbp-operationen för!

En rejäl burk med rabarberaprikossylt

4-5 rabarberstjälkar, skalade och skivade
10 aprikoser, urkärnade, skalade och skurna i valfri form
5 dl syltsocker 
0,5 dl vatten

 Lägg rabarber, syltsocker och vatten i en kastrull och låt det koka upp. Låt det sjuda på svag värme i 10 minuter. Lägg i aprikoser och sjud hela härligheten tillsammans i ytterligare 5 minuter. Häll upp i rena, torra burkar. 


4 svar till ”BORING BREAKFAST AT LJUNGGREN’S”

  1. Kanske tråkig frukost men fina bilder =)

  2. Frukost är ett nödvändigt ont som alltför ofta får stryka på foten… Tycker inte att det finns något boring med den här frukosten i alla fall. Är det en falukorvsmacka jag ser där?” DET kan jag tänka mig till frukost :-)

    Trevlig helg trots avsaknaden av rabarber i frysen…

  3. så gott det ser ut.
    kram
    Hanna

  4. Jag tillhör skara som ä-l-s-k-a-r frukost. I vanliga fall. Nu när jag är höggravid blir jag dock proppmätt på ingenting, framför allt på morgonen. Din sylt ser helt ljuvlig ut och med en klick av den i filen så skulle jag säkert börja längta till mina frukostar igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.