ÄPPLE. PÄRON. KRÄM.

äpple och päron

Jag har fått knäppen på päron. Vill bara äta päron! Jag har helt glömt av hur gott det är, speciellt när dom har börjat att mjukna och därmed har blivit lagom söliga. Precis dom där var det första jag tänkte på när jag slog upp ögonen i morse trots huvudvärk.

Dagen började inte optimalt med huvudvärk. Maken fick sig en utskällning eftersom han väckte mig, i all välmening eftersom han vet att jag tycker om att vara vaken tidigt, och sen var cirkusen igång. Den varade inte i många minuter men tillräckligt för att öka på den där bultande värken. Det är då jag tackar treo. Jag bör egentligen inte äta treo men ibland är det ett måste. Två tabletter senare lugnade det sig och jag fick lust att göra kräm med de där söliga och goda päronen. En perfekt söndagsfrukost!

Puss.

2-3 pers

3-4 päron
2 äpplen
saften av en halv lime
2,5 dl vatten
0,5 dl råsocker
1 kanelstång

1 msk potatismjöl utrört i en skvätt vatten

Skala, kärna ur och tärna äpplen och päron. Lägg i en kastrull tillsammans med limesaft, vatten och socker. Koka upp och puttra sedan på medelvärme tills frukten har mjuknat. Ta ur kanelstången. Rör i vattnet med potatismjölet och koka ihop till en kräm. Servera den ljummen med mjölk. Godmorgon!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.