TORTILLAPIZZA TILL HELGEN?

Att göra en snabb och enkel pizza på tortilla är något vi anammat i vår familj i många år. Första gången var när jag en gång i tiden för 7-8 år sedan var med i tjockissekten Viktväktarna. Just tortillapizza var ett av recepten och jag måste erkänna att jag kunde aldrig tro att det skulle vara så gott som det faktiskt var. Numera viktväktar jag inte  men tortillapizzan hänger kvar. Den går att variera i det oändliga, det är bara att lägga på precis det som faller en i smaken för dagen.

Igår såg jag att vi hade de nya tortillabröden, de där som är lite tjockare och som säljs just för att kunna göra pizza, och jag var riktigt hungrig och ville ha mat fort. Tyvärr, i denna pizzans fall, så hade jag inte så mycket ingredienser hemma och fick ta det som fanns. En ostbit som sjöng på sista versen och salami, även den väldigt trött, fick samsas med lite rödlök och tomatsås. Det skulle visa sig smaka inte alls bra, fråga mig inte varför för det var inga som helst fel på någon av ingredienserna mer än att de var trötta. Jag misstänker dock tomatsåsen. Eftersom jag var så förbenat hungrig så la jag inte ner någon större energi på att göra den riktigt utan blandade bara ihop krossade tomater, lite ketchup och kryddor. Alltså inget avancerat och absolut inget långkok. För att få en riktigt god tomatsås råder jag er att göra enligt detta receptet. Det är tveklöst den godaste tomatsåsen att ha på pizzan eller på pastan. Söt, salt och syrlig.

Att jag inte ens lyckades med konststycket att äta mig mätt säger i princip allt men man kan ju inte ha tur jämt. Ibland blir det vad det blir. Glassen som fanns i frysen fungerade lika bra till lunch.

 

Jag blev till slut mätt!

Tortilla
Tomatsås
Ost
Valfria pålägg

Släng ihop och skicka in i ugnen på 200 grader och grädda tills osten har smält och fått en fin färg. 


9 svar till ”TORTILLAPIZZA TILL HELGEN?”

 1. Ibland blir det pizza på tortilla hemma hos oss också! Det är verkligen viktigt med en god tomatsås och ost för att pizzan skall bli god :) Ha en fin helg!

 2. Men jag kan ju trösta dig med att det ser sjukt gott ut!!
  Och jag håller med – tortillapizza är gudomligt gott. Jag gillar inte vanlig pizza, men det här blir lagom tort och krispigt för att jag ska kunna äta :)

 3. så gott det ser ut.
  Ha en fin adventshelg!
  kram
  Hanna

 4. tortillapizza har vi också som nödlösning här hemma ibland, speciellt när det känns som att kylen svämmar över av rester så är det utmärkt som middag :)

 5. Har gjort pizza på tortilla någon gång när vi haft bröd över. För de blir ju inte speciellt goda att frysa.
  Har gjort kallrörd tomatsås några gånger med tomatkross, olivolja, salt, peppar och oregano. Funkar fint!

 6. Den ser då hur god ut som helst!….=))

 7. Jajamen, det är sjukt gott och så enkelt att göra! Allt med dill i påminner mig om sommaren <3

 8. Snyggaste pizzan :)

 9. Men den ser gudomlig ut! Har också de bröden hemma men har ännu inte kommit mig för att testa dem. Får ta mig i kragen. Och glass funkar jämt :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.