SWEET POTATO PIE. SÖTPOTATISPAJ.

Någon gång ska alltid vara den första. Det här är en första gång för mig. Sötpotatispaj eller som det så tjusigt heter på engelska – Sweet potato pie. Med en stor sötpotatis i gömmorna visste jag inte alls vad jag skulle göra så Google fick hjälpa mig och det här blev det. Nöjd.

Jag har egentligen aldrig ens varit medveten om att det är en sötpaj utan trott att det enbart är en matvariant men så var det alltså inte. Så nu har jag lärt mig något nytt igen. Om det var gott? Absolut, men det fick räcka med en riktigt liten bit då det var mastigt som tusan.

Här finner ni receptet.  
5 Kommentarer till “SWEET POTATO PIE. SÖTPOTATISPAJ.”

 1. Johanna skriver:

  Trodde också att det var matpaj.

 2. Emmy skriver:

  Testade jag också för ett tag sedan. Var gott, men precis som du skriver mycket mäktig. Godast vad pajen ljummen tillsammans med vaniljglass.

 3. Plommonet skriver:

  Det finns väldigt goda matpajer på sötpotatis också! Den bästa jag vet kommer från Beata! :)
  http://beatasmat.blogspot.se/2011/08/kyckling-med-sotpotatispaj.html

 4. Som vanligt när jag tittar in här blir jag häpnad över dina bilder. Sluta aldrig med detta :)

 5. […] sweet potato pie from helena ljunggren […]

Lämna en kommentar
Din kommentar