SEMLA PÅ ANNAT SÄTT

semla

Det börjar dra ihop sig för semladagen aka fettisdagen. 4 mars ska det vara om jag inte minns helt galet . Då får vi äta den enda semlan på hela året. För det gör ni väl?! (jag gör det inte, jag äter när jag är sugen och sen är det inte mer med det).  Numera så finns det ju en hel drös med olika semlor. Choklad, blåbär, kola….you name it. Det här är muffinsvarianten. Jag har visat upp dom tidigare för något år sedan men tycker gott att dom platsar även 2014. (Det är från samma fototillfälle men annan bild med annan redigering – förr gjorde jag bilderna mycket ljusare i raw men nu är jag lite ”dystrare” och ändrar inte ljuset alls)

Dom blir alldeles lagom i storlek och det känns på nåt sätt lite nyttigare fast det troligen är onyttigare men det är ingenting som man behöver diskutera så värst mycket. Äter man bara en om året behöver man absolut inte oroa sig för nånting. Ät med glädje!

Det viktigaste på en semla, traditionell eller inte, är florsockret. Utan florsocker är det bara att ge upp, det blir ingen äkta semla då. GLÖM INTE FLORSOCKER!

12 lagom stora muffin

2 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 dl fint riven mandelmassa
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna en smula. Häll i filmjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.  Blanda de torra ingredienserna och blanda med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken.  Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Prova med sticka. Den ska vara torr.

Grädde
mandelmassa
florsocker

Skär av toppen. Lägg på mandelmassa och spritsa på grädde. På med toppen och pudra över florsocker.


4 svar till ”SEMLA PÅ ANNAT SÄTT”

  1. Men herregud så söta!

  2. Så söta, som svampar!

  3. Men vad söta! Nästan så jag kan tänka mig att äta en semla i år ifall de såg ut såhär :)

  4. Preciosa página con sus fotos maravillosas. Enhorabuena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.