RANELIDGODIS.

Nu blir det enkelt igen. Tänk flummigt. Tänk poesi. Tänk inte alls. Finchoklad eller fulechoklad. Bara att välja. Det är ändå dom kanderade hasselnötterna som gör det. Chokladbräck med torkad frukt och just dom där kanderade hasselnötterna tar lördagsgodiset till oanade höjder. Det fastnar i tänderna, svordomar och tandpetare kan komma till användning men hallå, det är så värt det! Kanderade/brända mandlar kan slänga sig i väggen. Hasselnöt är nya mandeln.

Han gjorde det. Han den där helflummiga människan Björn Ranelid. Jag kan inte låta bli att roas av hela honom. Jag älskar att störa mig. För stör mig det gör han med råge  men han underhåller mig också. Synnerligen märkligt. Jag var tämligen ensam här i huset igår att bli glad över hans vinst i melodifestivalen. Det sägs att jag är hörselskadad och det kan ju vara det som gör det men jag gillade! Gillade hårt!

Såg du spektaklet?

Kanderade hasselnötter finner du här. Gör efter det och det blir hur bra som helst.

300 gram valfri choklad
1 dl torkade bär – körsbär, blåbär, aprikos, tranbär
1 dl krossade kanderade hasselnötter

Smält chokladen över vattenbad. Häll i hälften av hasselnötskrosset. Häll upp chokladen på bakplåtspapper och strö över torkad frukt/bär och resten av hasselnötterna. Ställ svalt. Skär upp eller bryt chokladen i valfri storlek. Förvara svalt!


3 svar till ”RANELIDGODIS.”

  1. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

  2. Japp, klart jag såg spektaklet. Missar jag inte för allt i världen. Dock inte nöjd med resultatet, inte alls nöjd. Ranelid… Ingen kommentar på den. Inte heller Molly var någon favorit. Ballader/Powerballader är som sömnpiller för mig. Var på genrepet i Gbg förra lördagen, där gillade jag nästan alla. Kanske påverkar att man är där, tror nog det gör det.

    Massa gott du har på din sida!

    Kram

  3. Såg gjorde vi, speciellt på herr Ranelid och fröken Sara, klart vi måste kola och stötta när bidraget kommer från vår hemstad! Faktiskt det enda avsnittet vi sett och kommer att se, inget vi gillar egentligen alls .Men Ranelid kan vi inte annat är gilla, hans sätt att hantera orden är helt makalöst:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.