PASTA ALÁ LADY OCH LUFSEN


Vi har varit helt utan ström idag fram till lunch. Allt var i stort sett urladdat. Datorns batteri sjöng på sista versen och iFånen likaså. Jag som är helt beroende av min telefon började känna av paniken när jag såg procenten minskade. Hur ska jag klara av dagen om jag inte får ha tillgång till Google?! Mitt beroende av Google är lika stort som för telefonen. Eller nä, det är större! Kan jag inte googla vet jag inte vad jag ska göra. Jag söker så mycket, på allt möjligt, hela dagarna och det är när jag inte har telefonen OCH google i närheten som jag inser hur illa det är. Vattenfall behagade rädda mig genom att kicka igång strömmen lagom tills att svettpärlorna hade börjat tränga fram i pannan. Puh!

Hi! My name is Helena and I am addicted to Google.

Nu är allt som vanligt igen. Batterierna laddas och jag har lugnt förpassat mig till fine-stolen med datorn och tagit med en cappuccino samt kickat igång Photoshop. Jag kan andas igen.  Ordningen återställd.

Lady-och-Lufsen-pasta kan inte ha undgått någon, eller? Spagetti med köttbullar i tomatsås. Det är fina fisken det. I min variant är köttbullarna spetsade med en hel del chili, vitlök och pesto, vilket hade fått Lufsen att skjuta bakut där mitt i romantiken. Troligtvis hade han även roffat åt sig varenda tänkbara köttbulle innan han fått rusa ut till närmsta buske. Nu är inte jag varken Lady eller Lufsen så jag sög åt mig alla köttbullar jag hann med innan Mats ens hann reagera. Nåja, några fick han allt. Vi har levt så länge tillsammans nu att dela med sig är helt uteslutet. Min psykolog sa en gång att jag måste lära mig att vara egoist. Jag praktiserar det stenhårt!

GE MIG!

ca. 400 gram blandfärs
1-2 röda chili, finhackade
1-2 vitlöksflyftor, finhackade
1 msk pesto
1 ägg

2 tetrapack krossade tomater, ekologiska
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor 
1 msk socker
salt, peppar och basilika

pasta

Blanda samman alla ingredienser till köttbullarna. Låt smeten stå ett tag för att ”sätta sig”. Forma lagom små köttbullar och lägg på ett fat som du sedan ställer in i kylen under tiden som tomatsåsen tillreds.

Hacka löken grovt och finhacka vitlöksklyftorn. Fräs det, utan att det tar färg, i lite smör. Häll på krossade tomater och låt det puttra tillsammans några minuter. Strö över socker och smaka av med  salt, peppar och torkad basilika. När du tycker att det smakar som det ska lägger du i köttbullarna och låter dom puttra tillsammans med tomatsåsen i 7-8 minuter. Blanda försiktigt.

Koka pasta. Häll av och blanda försiktigt med köttbullar/tomatsås.

buon appetito! 


13 svar till ”PASTA ALÁ LADY OCH LUFSEN”

 1. herregud så gott!!

 2. Barnsligt gott;) Och som alltid kan du få enkla vardagsrätter att se otroligt aptitliga ut!

 3. wow,vilka vilka bilder,människa du är helt otroligt duktig.
  du får gärna fixa en o annan bild till mig,amatören heheheh

 4. Trodde inte att man kunde få den rätten snygg på bild. Oj, vad fel jag hade! Jättefint! :)

 5. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

 6. Men hjälp vilken vacker blogg. Måste vara den snyggaste matbloggen ever. Där ligger man i lä. Får allt ta och anmäla mig till en fotokurs….och köpa ny kamera:)

  1. Helena

   Tack snälla rara du! Det värmer ända in i benmärgen!

 7. Mmm, så gott det här ser ut! Det skulle jag vilja ha nu! Låter underbart med pesto, chili och vitlök i köttbullarna, mums! :-)

 8. Mmmmm! Ingen kan fota som du, jag vill bara slänga mig in i bilden o vara egoist ;) Äta ALLT! Kram på dig /Anna

  1. Helena

   Du är väl för rar du :)
   Kram!

 9. De ser verkligen smarriga ut! Och vilken tur att strömmen kom tillbaka. Jag undrar när de ska uppfinna självuppladdande i-fån-s? Det kan bara vara en tidsfråga. En liten solcell på baksidan kanske? Och för oss nordbor…kommer det i framtiden att gå att utvinna ström ur snö kanske?

  1. Helena

   Ström ur snö hade ju varit toppen! :) Vi här nere på ”rivieran” har ju början få väldigt snöiga vintrar numera också :)

 10. Vilka härliga bilder du tar! Du lyckas verkligen att få det att se gott ut :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.