NU!


I veckan som kommer så ska vi få sommartemperaturer här på . Det ska upp mot 22-23 grader! I sådana teperaturer har jag en tendens att tappa sugen på allt vad mat heter (i år år jag ju som bekant även opererad så det ska bli intressant att se hur det kommer gå med det suget)  såtillvida det inte är något riktigt kallt. Glass fungerar som substitut till mat varma dagar. Ingenting fungerar så bra som glass. Fast det är klart, glass fungerar alltid! Även som opererad!

Nåväl. Något annat som är helt perfekt är i värme är svalkande dryck. Här är en melonvariant med bubblor och hallon. Alldeles söt av sin honung och syrlig med grape. Vill man spetsa den så är det bara att go bananas och sedan dansa vals på bordet. Personligen så hoppar jag alkoholen och nöjer mig med att ta en svängom på gräsmattan. Det är mer min stil. Vilken är din?

En liten sak till innan jag tänker ägna mig åt min latte macchiato och min bok . Eftersom mitt nya jag fullkomligt älskar att möta nya spännande och fina människor så tveka inte att adda mig på Facebook. Det kanske kan bli början på något stort. Ta hand om dig. (klicka på facebook för att komma till mig)

1 honungsmelon, skalad och urgröpt
saft av en citron
2-3 msk flytande honung

Hysta ner i en mixer och kör slätt.

Grapeläsk

Hälften hälften i ett högt glas. Börja med melon och avsluta med läsken. Toppa med några hallon.


6 svar till ”NU!”

 1. Dina bilder är som poesi. Alltid.

 2. Vilken härlig drink, den ser verkligen både somrig och svalkande ut!

 3. Det går bättre med glass nu? Vet att du skrivit tidigare att du inte mådde bra när du åt glass.
  Din svalkande sommardrink låter härligt läskande. Bokmärker till framtida behov ;-)

  1. Helena

   I rätt (små) mängder fungerar det numera, en tesked för mycket och dumpen är ett faktum :)

 4. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

 5. Rom kan bli för sött, spetsa med vodka är troligtvis bäst för en varm sommarkväll.
  Men när det blir för varm så kan det gå så här: http://medkanslaformersmak.blogspot.se/2012/06/fransk-hetta-svalkas-med-perrier.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.