NU BLIR DET HETT. PAPRIKAKRYDDAT NÖTKÖTT.

Som titeln antyder. Det här är hett! Mycket chili som får munnen att flämta och svettpärlorna i pannan att trängas men det är alldeles för gott för att avstå att kämpa sig igenom det. Jag har aldrig någonsin gjort kött på detta sättet med så mycket krydda, har varit lite för rädd för att det liksom ska bli för mycket men det blev precis tvärtom. Jag hade lätt kunnat slösa lite mer paprikapulver. Smaken var helt fenomenal och köttet var helt perfekt stekt. Lite rosa i mitten. Även det är något som jag på äldre dagar har lärt mig att uppskatta.

Till det fenomenala köttet serverades en typ av wok med lite allt möjligt som jag fann i kylen. Grönsaker av alla dess slag, sesamolja och en liten skvätt soja. Klart. På 5 minuter är det hela färdigt att servera.

Söndag står på agendan. Hela dagen kommer att spenderas i soffan. Ryggen är bättre och det ska den fortsätta att vara så därför bullar jag upp kuddarna och lutar mig tillbaka.Det ska nog gå bra det här. Skidor på tv, bok och dator får sysselsätta mig antingen jag vill eller inte. Jag har en tendens att bli en smula rastlös efter bara några minuter men jag får helt enkelt bita ihop. Testa tålamodet lite.

Vad gör du en söndag som denna? Tar du det lugnt eller har du ett späckat schema?

Jag skulle behöva lite hjälp med vad man kan servera till friterade risbollar. Det står helt still i huvudet på mig, jag får inte till det alls. Riset är färdigt och även det är kryddat ganska hårt med vitlök och chili så något som är lite mildare skulle vara att föredra. Så, sitter du inne med ett bra tips tar jag tacksamt emot och kanske blir det just ditt förlag som visas på bild i nästa inlägg. Tack på förhand.

2 rejäla köttbitar av nöt
3-4 msk rökt paprikapulver 
2 msk chiliflakes
salt och peppar
Smör till stekning 

Lägg köttet på bakplåtspapper och strö över kryddorna. Vänd och pressa in allt i köttet. Hetta upp en panna med smör och stek köttet ca 1,5-2 minuter på varje sida. Lägg köttet åt sidan för att vila under tiden som du wokar.

Wok
romansallad
1 liten purjolök
2 röda chili
1 rödlök

Strimla allt fint i en matberedare eller använd dig av en mandolin. Hetta upp en wokpanna med lite olja och woka grönsakerna snabbt. Smaka av med soja och lite mer olja om det behövs.

Limesås
1 dl creme fraiche
saft från en lime
2 msk hackad koriander
Salt och peppar 

Rör ihop allt och smaka av med salt och peppar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.