SMAKER SOM FLYGER

Varma mackor är något som alltid går hemma i vår familj. Gärna lite annorlunda. Det viktiga är osten, ju mer ost desto bättre. Egentligen är jag inte en ostmänniska utan tycker allt som oftast att det smakar skosula och att det har en tendens att ta bort mycket av dom andra smakerna fast på mackor som ska skickas in i ugnen är det tvärtom. En riktigt välsmakande ost, dock ingen sån som har en doft som kan hänga sig kvar i timmar utan en ganska så len men ändå smakrik variant. Typ västerbottenost. Var aldrig snål med västerbottenosten vid varmmackatillverkning för då gör du bort dig. Rejält!

I denna som jag visar här är det inte så många ingredienser utan den är väldigt enkel och ren i smakerna. Tipptopp! Jag har grundat den med en rejäl dos pepparrotsost. Just den osten gör du väldigt enkelt själv. Köp ingen färdig om du vill ha riv i den. Köp en burk med färskost och riv i pepparrot tills både näsa och ögon rinner. Det fungerar även med pepparrot på tub eller burk men jag personligen tycker att den färskrivna smakar bättre. Det är en smaksak. Blanda bara samman tillsammans med lite hackad persilja. Klart! Nu har du en pepparrotsost som du kan använda på smörgåsarna, i såsen eller bara på en sked om lusten skulle falla på.

Hur gör du dina varma mackor?

Surdegsbröd
Pepparrotsost
Skivad rödlök
Västerbottenost
Salamichips (stek salamin lite snabbt i lite smör, lägg på hushållspapper för att rinna av)
Sallad på toppen.

Jag älskar missmatch och kaos så när jag hittade våra bestick på Zalando kunde jag inte låta bli, inget bestick är det andra likt. Helt perfekt i min röriga tillvaro! Zalando är förövrigt min makes värsta fiende. Inte jättesvårt att fastna där. Klicka köp är min grej. Om jag är bra på något så är det nog det.


8 svar till ”SMAKER SOM FLYGER”

 1. Men så gott!!

 2. men åh så gott!

 3. gott.
  ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

 4. Hej,
  Vilka fantastiska bilder du tar. Har själv börjat skriva lite om mat men är mest koncentrerad på recepten. Blir verkligen glad av att se så god mat på så fina bilder.
  Mvh
  Camilla

 5. Håller med om att varma mackor är underskattad mat.
  Vi gör det allt för sällan. kantareller och västerbottenost är en favorit och chevre rödbetor och honung en annan.

  Trevlig helg
  Lena från make Ahead Food

 6. Underbara bilder! Vem blir inte sugen på varma mackor av dem. Annorlunda ellet riktiga -same same ;-)

 7. Klart osten är viktigast på en varm macka! Blir soppa och varm macka för min del ikväll, alltid gott.

 8. Varma mackor har jag nästan glömt men det är skillnad på mackor och mackor……den där salamin du …och goda ostarna …och goda brödet kan bara bli en kanonmacka dé!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.