MUFFIN ELLER NÅT!


Muffins gjorda av Helena Ljunggren, 34 år!

Finlir har aldrig varit och kommer heller aldrig att vara min melodi. Jag vill ha grovhugget, ruffigt och rejält och det är nog det jag ska hålla mig till. Muffins i sig är ingen match men att få till så att de ser söta, rara och ätbara ut är ett mindre, eller större, företag.

Jag imponeras av alla otroligt duktiga tårtskapare och cupcakesgörare. Ni är makalösa! Vilka konstverk. Att mina inte hamnar i konstverksfacket är jag mycket väl medveten om men om jag skrapar av sötsliskig glasyr så hamnar jag nog i alla fall i gott-för-gommen-facket och det ska jag vara vara nöjd med.

När det inte blir som i tanken får det bli på ett helt annat sätt.

6-8 muffin

250 jordgubbar
1 äpple

Skala och riv äpplet grovt. Lägg i en kastrull tillsammans med jordgubbarna och en skvätt vatten. Låt det hela koka upp och puttra på svag värme tills äpplet blivit mjukt. Mosa och ställ åt sidan för att svalna.

2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 gram smör
3 – 3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och rör i äggsmeten. Blanda i jordgubbsmoset. Sikta i de övriga torra ingredienserna och blanda försiktigt. Blanda inte för mycket. Skeda upp i formar i en muffinsplåt och grädda i mitten på ugnen på 190 grader i 20 minuter. Håll kollen och känns med sticka. Den ska vara torr.

Valfri glasyr 


3 svar till ”MUFFIN ELLER NÅT!”

  1. Otroligt fina bilder, ser smaskiga ut också:)

  2. De ser smarriga ut Helena =)

    Jag har en tävling på min sida som jag tror att du skulle gilla ;)

    http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html

  3. Har u provat göra topping av Philadelfia och florsocker? Jag brukar blanda det tills det smakar bra, några droppar karamellfärg i och sedan bre ut med en slickepott. Toppa med lite strössel och tada, brukar funka fint. Och då är jag inte värsta baknissen. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.