KANTARELLER & TAGGSVAMP

kantarell & taggsvamp

Svampen har börjat dyka upp i skogarna. Jag avskyr egentligen att plocka svamp av den anledningen att jag brukar vandra runt utan att se till en endaste men häromdagen så gick jag skogspromenad med mina hundar och fick syn på mer taggsvamp än vad jag någonsin gjort förr. Problemet var mina medpromenerare som trampade sönder all svamp som jag såg så jag fattade beslutet att gå hem med dom först och även då passa på att hämta min egen svampexpert – pappa!

Eftersom han blev så lycklig över det faktumet att jag både hittat svamp och även var villig att plocka (han är van vid tvärnej när han frågar om jag vill följa med i skogen och leta) har jag nu blivit betrodd med platserna där det växer riktigt mycket svamp. Inte illa! Vi fick med oss en rejäl påse hem med både gula kantareller och röd taggsvamp. Taggsvamp är en svamp som kan få mig lite på fall. Konsistensen är det som gör hela svampen. Rejält!

Jag gjorde det enklaste med dom. Gräddstuvat med vitlök och chili. Serverade det hela till sallad och grillad kyckling. Om det smakade bra? OJA! Kanske är det så att jag ger mig ut igen och letar. Kanske!

Kantareller & taggsvamp (ca 1 liter)
 2 vitlöksklyftor, finhackade
2 salladslökar, finstrimlade
2 tsk chiliflakes
vispgrädde
salt och peppar

smör till stekning
hackad persilja

Lägg svampen i en torr het stekpanna och låt vätskan få fräsa ut ordentligt innan en rejäl klick smör tillsätts. Låt det gotta sig tillsammans ett tag innan lök, vitlök och chiliflakes tillsätts. Häll på grädde, såpass mycket som du vill ha och smaka av med salt och peppar. Blanda i lite hackad persilja precis innan servering.


2 svar till ”KANTARELLER & TAGGSVAMP”

  1. Låter jättegott. Taggsvamp har jag aldrig ätit, men kantareller är så gott! Dax att ge sig ut o leta nu, borde ha kommit en del.
    Trevlig helg! /Trollmamma

  2. Underbart! Där jag kommer ifrån har jag samma problem; hittar aldrig. Men min moster är duktig på att hitta och delar som tur är med sig till oss också. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.