KALKON & PASTA

Sedan i tisdags så har vi ätit grillat varje dag. Ibland inte bara en gång om dagen. Vi grillar så ofta vi får chansen men idag kände vi båda två att vi behövde ha ett break från allt vad grill och grillkol heter och satsade på kalkon med pasta istället.

Kalkon är något som jag har en tendens att glömma av trots att det faktiskt är riktigt gott. Det smakar visserligen i stort sett som kyckling men kanske är det bara vetskapen om att det är kalkon som ger det en annan smak. Jag vet inte.

Hoppas att ni alla har haft en strålande helg med allt vad det innebär. Här är vi förvånade över hur långsamt den har gått och hur mycket vi faktiskt har njutit av den på precis rätt sätt trots en del anfall av meniere. Det är inte ofta det händer.

Kalkonfilé i tunna skivor
1 rödlök, fint strimlad
liten fänkål, fint strimlad 
en skvätt grädde
en påse babyspenat
lite chiliflakes
salt & peppar 

smör eller olja till stekning
pasta

Bryn kalkonskivorna i lite smör och lägg dom sedan åt sidan. Skicka i lite mer smör i pannan och bryn lök och fänkål tills det blir mjukt utan att ta färg. Lägg i kalkon och chiliflakes och slå sedan på en liten skvätt grädde och lägg i spenat. Låt det puttra tillsammans en stund och smaka av med salt och peppar. Häll alltsammans över nykokt pasta.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.