JAG TROR ATT DET KALLAS VARDAGSLYX?


Idag har jag stått med en kavel i ena handen och knådat deg med andra. När jag skiftat hand så har jag också skiftat plåten i ugnen. Knäckebrödsbak har stått på schemat. Mitt första! Resultatet kommer senare men först kommer här ett riktigt enkelt och vrålgott lunchtips. Som vanligt så tar det ingen tid och det kostar inte många kronor. Det fungerar lika bra vardag som till fest. Vid festligare tillfällen kanske man kan hysta i lite mer räkor men det behövs egentligen inte. Det är lite vad man känner för. Som vanligt!

Jag säger det igen – skala räkorna själv. Köp inga färdigskalade. Du kan lika gärna hälla i en överdriven mängd vatten istället för de färdigskalade, det är i stort sett samma sak. Att skala några räkor tar ingen tid, så till vida man inte gör som jag. Skalar tre och stoppar två i munnen. Skalar tre och två i munnen…..då tar det lite längre tid men har man karaktär och kan låta bli så är det gjort i ett nafs.


1 gul lök
1 chili
1 burk creme fraice paprika & chili

2 rejäla nävar oskalade räkor
pasta till fyra personer
olja till stekning

Koka pasta och skala räkorna.
Finhacka löken och strimla chili. Hetta upp en panna med lite olja och bryn lök och chili lätt utan att det tar färg.
Häll i creme fraiche och låt det puttra nån minut. Lägg i räkorna och låt dom precis bli varma.
Häll av pasta och blanda ner såsen. Servera på ett stort fat och lägg på lite dill. Smaklig spis!


5 svar till ”JAG TROR ATT DET KALLAS VARDAGSLYX?”

 1. Sven-Olof

  Ska pröva – lovar!!

 2. Det där ska provas snarast!!

 3. Det tror jag också.
  Kram
  Hanna

 4. Åh det här måste prövas! Åh så dina underbara bilder.
  Jag njuter, som vanligt :-) Kram

 5. Helena vilka fina bilder du alltid har jag ska denna vecka pröva både pastan med räkor och fattigmanspastan….soliga kramar marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.