HJORTFÄRSBIFFAR OCH KARLJOHAN.

Idag har solen värmt ett väldigt fruset Södra Säm. Vi passade på att vara ute, plocka upp lite här och där i garage och på ränne. Tänk att så fort den där gule saken på himlen visar upp sig så infinner sig hoppet att det finns nog en vår i sikte även detta året. Det känns ända ner i lilltån när kroppen laddas av solen. En ljuvlig känsla! Jag satt där på gräsmattan en stund och bara njöt! Jag vill ha mer, hela tiden!

Nu har mörkret återigen lagt sig och solen försvunnit där borta in i skogen. Även mörkret har sin tjusning. Nu får vi istället tända ljus inomhus, starta upp kaminen och glida omkring i filttofflor och se ut genom fönstret och se en och annan räv dra förbi på åkern. Det är det bästa med att bo på den platsen som vi gör. Vi har bara skog och åkrar och hur mycket jag än vill flytta till en större stad så skulle jag aldrig vilja byta bort det här. Livet på en pinne.

På våra tallrikar idag, denna ljuva dag, serverades det hjortbiffar. Något som jag aldrig har ätit och heller därför aldrig gjort. Trots detta så måste jag nog säga att jag lyckades rätt bra eftersom det smakade helt fantastiskt gott. Inte för att det är något avancerat alls men ändå. De är gjorda på i stort sett samma sätt som vanliga hederliga biffar men helt utan skorpmjöl och ägg. Om det är sista gången som jag äter hjort? Troligtvis inte.

500 gram hjortfärs
2 ägg
2 msk maizena
flingsalt smaksatt med karl johan-svamp

Mixa samman allt i en matberedare. Hetta upp en panna och lägg i rikligt med smör. Stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem i en annan stekpanna.

250 gram hela små champinjoner
salladslök, valfri mängd
1 brk creme fraiche, karl johan-svamp
2 dl grädde
salt och peppar

När biffarna är stekta, lägg i lite mer smör i pannan och fräs champinjonerna och smöret lite lätt. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt det puttra tillsammans. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över biffarna och servera till pressad potatis. 

 


3 svar till ”HJORTFÄRSBIFFAR OCH KARLJOHAN.”

  1. ÅH, vad härligt det är när solen äntligen visar sig! Jag har erkligen saknat den!
    Hjortbiffar har jag heller aldrig ätit med det ser gott ut på bilden!
    Trevlig helg!:)

  2. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

  3. […] fler bilder och recept till dessa fantastiskt goda biffar kan ni svänga över er webbläsare hit. Dela gärna:FacebookTwitterGoogle […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.