GLASSTÅRTA. CHOKLAD & KÖRSBÄR

Ni har väl inte missat Made by Mary? Nä, jag tänkte väl det!

Häromdagen visade hon upp en pavlovatårta som jag inte lyckas slå ur huvudet. Pavlova är något som kan få mig att i princip gå med på precis vad som helst. Det där sega, söta och spröda är lycka för min mun. Nu lyckades jag inte riktigt få till dom lika vackra som Maria men vad spelar det egentligen för roll när det är smaken som räknas?

Jag gjorde en glasstårta som jag fyllde med chokladglass och ringlade på lite varm körsbärsgelé som pricken över i.et.

Om det är gott? Gör det bara så får du svaret i första tuggan!

Den observante ser att jag endast använt tre av de fyra rundlarna. Vart den fjärde blev av behöver inte inte ta upp men jag kan meddela att jag behöver inte mer sött idag.

maränger/pavlova

3 äggvitor
3 dl strösocker
0,5 kapsyl ättika (12 %)
2 tsk majsmjöl

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna hårt, du ska kunna vända bunken utan att det lossnar. Tillsätt ättika och socker, lite i taget under vispning. Blanda försiktigt i majsmjölet och skeda sedan upp 4 rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen och grädda i 10 minuter, sänk sedan till 100 grader och grädda i ytterligare 20 minuter. De ska vara frasiga på ytan och lite kletiga i mitten. Ta ut och låt svalna.
Montera med valfri glass och valfri sylt/gelé/sås. 


5 svar till ”GLASSTÅRTA. CHOKLAD & KÖRSBÄR”

  1. Riktigt snygg pavlova!

  2. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

  3. <3 <3 <3 Vackert!

  4. Så himla gott detta ser ut! Fantastiskt vackra foton!

  5. Gud vad gott det ser ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.