FREDAGSBURGARE.

Jag fortsätter sörja. Uppkast i Stadium Arena, Norrköing om en timme och här sitter jag. Varför?! Hela dagen har gått åt till att försöka komma på hur jag ska lyckas komma iväg helt utan resultat. Ibland är livet för orättvist för att ens vara tillåtet. Jag är övertygad om att de i Norrköping kommer att få ”kvällen i sitt liv” och det stör mig att jag inte får vara med och dela det på plats.

Eftersom jag tyckt mer eller mindre synd om mig själv hela dagen så fläskade jag på med en hamburgare till lunch. Nu ska jag inte försöka lura varken mig själv eller andra att jag lyckades med konststycket att smäcka i mig hela men jag kämpade väl. Det ska jag ha cred för.

Jag var inte speciellt ambitiös utan stekte en platt burgare som låg och skramlade i frysen. Ett bröd som bakades förra helgen av Samantha då jag var iväg och  gjorde något alldeles fantastiskt roligt. Klicka på länken här för att komma till ett filmklipp. Mer om det en annan dag. Majonnäs och en smula hamburgedressing trängdes med skivad lök och stekt bacon. Rev över lite timjan och sen var det ingenting mer med det. Mätt!

hamburgare
bröd
majonnäs
bacon
lök
hamburgedressing
timjan

Mer spännande än så blir det aldrig. 


5 svar till ”FREDAGSBURGARE.”

 1. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

 2. Japp, det är ju sådär de ska se ut! Brööde ser gött ut.

  Nåt är riktigt gott är ju annars att karamellisera massor av rödlök (det blir inte så mycket kvar ändå) samt koka ihop en smakrik rödvinsås som du kan smaksätta med rökt chili (anjou) eller kanske tryffelsalt, rostad vitlök…
  Ett schysst nötkött som ska stekas medium sen är det ju bara att garnera, behövs inte så mycket mer.. DET blir inte bättre än så :)

 3. Riktigt snygg bild på hamburgaren!

 4. Jag tror jag smäller av, vilken hamburgerdröm! (och så långt man kan komma ifrån den obehagliga ena jag åt till krislunch efter en väg igår). Hoppas du hade en fin fredag, även utan basket. Kram

 5. Wow va härligt det är att ha hittat hit till denna underbara och kvalitativa mat/fotoblogg. Jag inspireras, insuper och fantiserar!
  Här kommer jag hitta massa inspiration till min vardag som kantas av maten, fotot och den ljuva vardagsnjutningen! Tack!

  /Henrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.