FLÄDERSAFT.

Flädersaft

Vi har två fläderträd (fläderbuskar?) som varje år ger oss drivor med fina blomklasar som bara längtar efter att få bli saft. Tyvärr är jag en jag-gör-det-imorgon-människa och det har varit väldigt många år som jag missat och alla blommor har vissnat bort. Nu går det ju visserligen att göra fläderbärssaft också men det är ju inte samma sak för det ska man ha på hösten och inte nu. Var sak har sin tid, så att säga.

I år var det i ”grevens tid” att jag fick tillräckligt med klasar för att slänga ihop en saft. Man måste ha några liter i kylen för att överleva sommaren som vi har i år. Det bara regnar och regnar och min kropp bara skriker efter sol och värme. Har jag turen och SMHI håller vad dom lovar så ska den där gule uppe på himlen titta fram redan i eftermiddag och imorgon ska det bli behagliga 25 grader. Det bådar för en dag på sjön.

saft

Nu ska jag försöka mig på att göra nån sylt med en skvätt av saften. Jag tänker jordgubbar, smultron, citron och fläder (den observante kan se detta tillsammans i glasen). Vi får se hur det här kan tänkas sluta. Puss.


6 svar till ”FLÄDERSAFT.”

 1. Som alltid är dina bilder helt underbara. Så vackra.
  Glasen är ljuvliga. Får jag fråga var du har köpt dem?

  Ha en fin lördag, här i stora staden vid kusten lyser solen.

  1. Helena

   Dom är köpta i en liten inredingsbutik som vi hade här i byn för några år sedan. Om jag inte är helt ute och cyklar så vill jag minnas att märket är Sia.

   1. Helt underbara är de.

 2. Åh kära Helena. Kan inte du dela med dig av lite matfoto- och redigeringstips?
  Du är så fantastiskt duktig – och en stor inspiration!

  1. Helena

   Tack snälla du!
   Jag ska se vad jag kan göra eftersom jag inte riktigt vad vad jag sysslar med när jag fotograferar så är det inte så enkelt att ge tips. :) Det enda rådet jag kan ge egentligen är att ”sluta tänka”. Det är oftast när jag är helt tom i huvudet som dom bästa bilderna kommer :)

   1. Även jag tycker du har otroligt vackra bilder! Och undrar lite hur du redigerar dem, hur då får den lugna & fina effekten liksom? Det är alltid sådan harmoni i bilderna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.