EN GOD MISSLYCKAD KAKA.

plommon och fikon

Ibland blir det inte riktigt som man hade tänkt sig men trots det så blir det ändå bra. Jag är inte så knusslig utan allt handlar ju som sagt bara om att få något att fotografera. Det här var tänkt att bli en mjuk kaka som var fylld med plommon och fikon. Nu blev det istället nån form av kaka, lite up-side-down.ig sådär med en geggig mitt och en seg kant. Inte alls oävet på något sätt det vara bara inte så jag hade tänkt mig den när jag började.

Mina älskade fikon. Idag låg dom där i affären och jag kunde i vanlig ordning inte låt bli att köpa när dom var så fasta och fina. Alldeles perfekta! Så, tillsammans med fikon fick dom åka ner i den här härligheten. Serverad med glass har jag tyvärr råkat provsmaka mig mätt. Tur att det är en timme kvar till middagen som idag består av kycklingsallad ála min lillasyster . Det ska nog gå.

Trevlig lördagskväll!
Puss

7-8 plommon
4 fikon
2 msk socker
1 msk sirap
en knivsudd vaniljpulver

1 dl grovt hackade pekannötter

Klyfta plommon och fikon och blanda detta försiktigt med de övriga ingredienserna. Låt stå och gotta sig i en timme.

Smörj en ugnsform. Lägg blandningen i botten av formen och lägg smeten på toppen. Smeten jag har använt mig av är samma som här och här. Utan kanel dock.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.