DET ÄR VAD DET ÄR.

ett äpple

En liten söndagsfundering bara så här på kvällskvisten. Ditt bästa äppelrecept? Känner du för att dela med dig? Jag tar tacksamt emot, tillagar och lägger upp här på sidan. Vill man så kommer det även en länkning till den som kläcker receptet.

Vill du? Tackar jag!


8 svar till ”DET ÄR VAD DET ÄR.”

 1. Oj, äppelrecept har jag många av så det blir svårt att välja men så hittade jag ett frukostrecept med honungsslungade äpplen som jag inte har någon bild till, det receptet lämnar jag med varm hand över till dig, och naturligtvis blir jag glad om du länkar till mig :)

  http://minlillakokvra.blogspot.se/2012/11/honungsslungade-applen-med-havreflakes.html

  1. Åh, tusen tusen tack! Det där lät verkligen kalasgott. Kul med ett recept som är lie annorlunda. Jag ska absolut göra det men vet inte om jag hinner i morgon men under veckan ska det bli gjort :)

 2. mitt (eller ja, familjens) bästa äppelrecept är nog äppelkaka utan kaka. Superenkelt och så gott!
  Man tar valfritt antal äpplen, klyftar (skalet kan vara kvar men ta bort kärnhuset), hetta upp en stekpanna och smält smör och farinsocker så det gifter sig. I med äpplen, kanel, hasselnöter(hela) och låt det puttra ihop ett tag. Se till att äppelklyftorna gojsar ihop sig med smörsockerkanelsmeten. Låt stå på svag värme, vi brukar låta det stå under tiden vi äter middag. Serveras med vaniljglass eller som topping på pannacotta! :)

  receptet har vi hittat i någon gammal ”arla köket” tidning och görs ofta hos oss, året runt! :)

 3. […] som nappade direkt på min lilla förfrågan om recept med äpplen var Cattis som har bloggen Stockholm the house. Hon skickade ett recept på en kaka som skulle visa […]

 4. Är inte så särskilt förtjust i äpple faktiskt. Jag gillar däremot socker desto mer. Hatkärlek visserligen, men ändå.

  Blanda ca 4-5 krispiga gröna äpplen, skurna i bitar, tillsammans med socker och kanel.
  Lägg underst i form, och lägg på en blandning av 1,5 dl socker, 1,5 dl mjöl och 100 g smör.
  Servera med vaniljsås. Så himla gott!!

 5. Ja du… Finns mycket smaskigt att göra med äpplen. Bidrar med en favorit, sannolikt från en receptbroschyr om Creme Fraiche, som jag ständigt återkommer till.
  Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur 4 oskalade äpplen, ställ i liten ugnsfast form, Blanda 2 dl creme fraiche med 1½ – 2 dl farinsocker. Tryck ner så mycket som möjlig av smeten i hålen + lite råge på varje. En klick smör (förbjudet använda margarin obs!) på varje äpple. Är du generös, klicka lite smör i formen också… Baka i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ät hela härligheten med vaniljglass, ev vaniljsås fast jag föredrar förstnämnda.
  Har du inte väldigt stora äpplen kommer det att bli över av Creme Fraiche och farinsockerblandningen, inga problem, det brukar bli en omgång till tämligen snart. Annars kan man göra fyllningen på mindre än 2 dl creme fraiche (normal förpackningsstorlek) – då får man syrad grädde över som kan ersätta vaniljglassen. Inte så tokigt det heller…

 6. […] jag ställde frågan om någon ville dela med sig av sitt absolut bästa äppelrecept så nappade Min lilla kokvrå och skickade in ett frukostrecept med keso, stekt äpple med russin […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.