ATT TA TILLBAKA SITT LIV

Jag vill skriva mycket om just glädjen att få tillbaka livet, så idag blir det inte mycket matprat. Gastric bypass-operationen är det bästa jag någonsin har gjort i mitt liv! Jag kan inte säga det nog många gånger.

Att jag mått dåligt över min vikt är inget som jag någon gång känt att jag har gjort men nu inser jag. Just nu mår jag så fantastiskt bra. Allt börjar bli roligt. Jag vågar, jag kan och nu till det absolut bästa – JAG VILL! Jag har aldrig haft en sådan vilja som jag har nu. Livet börjar bli spännande igen!

Jag undrar vart det ska sluta. Jag har ”bara” tappat dryga 25 kg men redan nu har jag förändrats, hur kommer det då bli om 50 kg?!  Jag kommer få det bästa livet. Tveklöst!

Förr, när jag gick utanför dörren, så tog jag automatiskt på mig min mask. Glada Helena! Att ha en mask är bra, man slipper visa sitt rätta jag. Jag var alltid ”glad”. Att inta en försvarsställning är viktigt om man i grund och botten är osäker. Jag kände att alla tittade på mig. Jag sa alltid ”Jag bryr mig inte om vad andra tycker och tänker” men vad jag egentligen gjorde var att jag läste in allt negativt. Jag var fetast, fulast och alla pratade illa.

NU, oavsett vart jag är, så är min mask undangömd. Jag är idag glad på riktigt. På riktigt! Jag tänker inte längre på något försvar. När jag är ute är jag så stolt och naturligtvis ser alla människor det så idag är det inte några negativa blickar jag läser in. Allt är positivt. Även om jag inte vet, tyvärr, vad andra tänker så ser jag bara att dom är imponerade av att jag har lyckats med det jag har gjort. Det är skithäftigt för att tala klarspråk.

Igår tog jag tillbaka en stor del av mitt liv. Basket! Det har en gång i tiden, under väldigt många år, varit mitt liv. Men i takt med att vikten har ökat så har jag dragit mig längre och längre ifrån. Tills i går.

När jag satt där på läktaren i Boråshallen och hörde gnisslet av skorna på planen så kom tårarna. Vilken känsla! Som jag har saknat det. Förr har jag inte orkat gå och titta och ha masken på mig men nu skiter jag i den. Det pirret jag kände då, när jag satt där och tittade på taggade basketspelare som gör det som dom är absolut bäst på och gnisslar med sina skor för min skull, är så mycket bättre än en fakemask. Det kan låta överdrivet men igår levde jag. Jag tog tillbaka livet. Jag gjorde det jag är bäst på – Jag var mig själv!

Jag är fortfarande helt lyrisk. Tänk att något så lite som att se en basketmatch kan göra så mycket. För mig är det idag allt.

Jag kommer att sopa mattan med livet!


27 svar till ”ATT TA TILLBAKA SITT LIV”

 1. Tack för kommentaren på min blogg.
  Vill bara säga att jag blir uppriktigt glad för din skull, att tvingas bära en mask, att visa upp något som inte är, är inget riktigt liv.
  Välkommen till livet!

  Kram
  Fröken Luisa

 2. Jag blir alldeles rörd av att läsa dina ord idag Helena!

 3. Little e

  Mina tårar kommer när jag läser om hur bra du mår – du är så värd det Helena och jag kunde inte vara lyckligare för dig om jag försökte! Jag ser mycket fram emot (peppar peppar ta i trä) att få träffa er lite oftare framöver och få följa med på resan på ett hörn.
  Allra största kramarna från mig (och Will också).
  xo

 4. Hej! Vilket härligt inlägg. Grattis. Och tack för fina kommentaren. Kram

 5. Så skönt att läsa om din fövandling tillbaka till ditt jag. Du är så duktig. Basket är skitkul, mina killar spelar så vi har sett några matcher ;-)

 6. Vilket super inlägg, härligt att höra att du mår bättre!

 7. Vilket fint inlägg. You go girl!

 8. Sven-Olof

  Underbart att läsa Helena – fortsätt så!!

 9. UNDERBART! Grattis till livet – och din kärlek till basket förstår jag, som gammal basketspelare. Borde också ta mig till planen för att höra gnisslet av skor, och framför allt rasslet i korgen…

  Tack snälla för kommentar! Visst var det en fin present :P

 10. Tack för din kommentar, Håller med dig franska nougat chokladen är himmelskt god.

 11. Härliga-Helena!! Kramar :))

 12. Tack för din kommentar om inlägget om filmen”En dag”. Du hann dock läsa inlägget innan jag hunnit publicera texten så gärna in och kika igen. ;)

  Vilket vackert inlägg! Du lyckas verkligen beskriva för dina läsare om dina lyckokänslor och hur du har lyckats komma ett steg närmare ditt mål. Stort lycka till!

 13. Så vackert skrivet. Jag blir så himla glad för din skull. Njut av livet och ta för dig. Jag vet alltför väl hur det känns att få livet tillbaka (pga vedervärdiga magproblem), och det är alldeles underbart!

 14. Vad fint skrivet Helena! All lycka till dig i livet.

 15. Hej och tack för kommentaren! Har du provat baka kolatårtan?
  Otroligt fin blogg du har, jag blir lite avis!

 16. Kära Helena,
  Du vet att jag tycker du skriver fantastiskt men det tål säkert att höras igen.
  Att se hur ditt liv förändras med som kan tyckas små medel är oerhört enastående. Du skriver att du inte vet vad andra tycker, tyvärr. Jag ser det så här. Om jag inte vet vad andra tycker bestämmer jag själv vad det är och det blir alltid till min fördel :)
  Fortsätt upptäck livet, det är helt ljuvligt!

 17. Jag sitter här framför datorn och bara ler. :D
  Vilket härligt inlägg och din glädje och energi smittar av dig på mig. Tack ska du ha och ha en grym dag!

 18. Vackert!!!

  och tårta får du beställa när du vill!

  Kram!

 19. Åh, vad glad jag blir för din skull! Det är så härligt när folk kan beskriva med ord vad de känner och man förstår precis :-)
  Hoppas att många blir berörda av vad du skrivit och kan lämna sina masker hemma och bara vara.
  (Jag ska ialla fall försöka)
  Kram och kämpa vidare!

 20. svar: tack!
  blir så himla glad av att läsa ditt inlägg

 21. Tack för känslan av glädje du gav mig idag. Man blir så glad av att läsa vad du skriver, även om jag inte kan frammana den känslan av just basket eller bollsporter så kan jag ju absolut relatera till mina intressen =))
  Du är en inspiration och glädjekälla och så är det ju, är man riktigt glad och nöjd med livet så sprider det sig till hela omgivningen. All lycka till dig!!
  Och tack också för dina rader hos mig =)

 22. Härligt. vilken berg och dalbana livet ändå är. Man måste ha lite av varje, både upp o ner:)

 23. Det var fint, Helena. Vad glad jag blev av att läsa detta, även om vi inte känner varandra. Fler borde få känna sådär!

  Grattis till den nyfunna lyckan!

 24. Hej:)
  Läst lite mera i din blogg idag och jag blir imponerad över dina goda ord och recept.
  Jag kör igång en utmaning idag,kolla in den och få med flera av dina vänner till en bättre hälsa. Alla kan vara med och sätta sina mål och börja . Motionen är så viktig och tillsammans kan vi göra under
  ha en underbar kväll,kramiz

 25. stort grattis och lycka till till dig! <3

 26. så himla underbart att läsa. stor kram och tack för att du delar med dig! förövrigt så älskar jag din foton!

 27. […] jag i höstas var och kikade på min ”första” match var det en spelare som fick mig att vilja se mer, och det var för det som jag gick tillbaka. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.