ÄGGSALLAD OCH VINEGRETTE

Det behöver inte vara svårare än så här att få ihop en helt okej lunch. Det krävs inte många ingredienser men trots det så smakar det mycket och gott. Vinegrette med honungsdijon var en riktig höjdare. Det blev syrligt och alldeles perfekt till de kripiga grönsakerna och de krämiga äggen. Med detta i magen är jag nu redo för det varma och soliga vädret som vi har blivit lovade här i Gällstad. Frågan är bara när det behagar dyka upp, man får inte ha bråttom så här i vårtider!

Vinegrette med honungssenap

1,5 dl rapsolja
1 dl vit balsamvinäger
2 rejäla matskedar dijonsenap, honung
salt och peppar

Häv ner allt i en bunke och vispa. Smaka av med salt och peppar.

blandad sallad
paprika
tomater
ägg


10 svar till ”ÄGGSALLAD OCH VINEGRETTE”

 1. Så vackert att jag blir alldeles sugen!

 2. Just nu är jag galet hungrig och undergödd på grönsaker (fråga mig inte vad jag gör här då!) och jag tror jag skulle kunna döda för den där salladen!

 3. Ser galet gott ut, gärna lite knaperstekt bacon också till:)

 4. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

 5. Helena! Som vanligt så förundras jag över dina vackra bilder. De får mig att bli sugen på allt som finns här på bloggen. De är helt enkelt underbara.

 6. Din sallad ser så inbjudande ut. Men hur lyckas du få så fina och lagom kokta ägg? Mina blir för lösa eller för hårda, _ det måste vara äggens fel … Dressingen ser väldigt fin och god ut, men blir det bra med så mycket vinäger. Man kan väl även ta vanlig Dijon och flytande honung. Knaperstekta bitar av bacon är säkert ett bra förslag. Du gör så vackra bilder än en gång, av egentligen en vanlig sallad.

  1. Helena

   Jag tyckte att det blev ett bra sting i dressingen med såpass mycket vinäger, det passade perfekt till äggen. Kanske kan det vara så att det inte passar alla gommar, bäst är nog att prova sig fram. Gällsande äggen så lägger jag i dom i kallt vatten och när vattnet börjar koka så får dom koka i 2 minuter och 15 sekunder. Blir perfekt varje gång :)

 7. Underbart vacker och vårlig sallad. Jag längtar tills jag kan blanda ihop egna grönsaker och köpa färska ägg på landet!

 8. Vacker bild! Hade jag gillat ägg hade jag testat!

 9. Charlie

  Hello Helena:

  Nice to meet you. I’m Charlie and am new to your post.

  This looks delicious! I am a great fan of balsamic vinegar, and it drew me right in.

  Will be making this.

  Charlie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.