SOMMARDRINK. MED ELLER UTAN ALKOHOL.

sommardrink

Personligen så väljer jag den utan alkohol och satsar på lite extra fruktsoda istället. Alkohol och jag har sällan varit någon bra kombination. Jag har aldrig gillat smaken och har därför dom typ senaste 18 åren hållit mig mer eller mindre ifrån det. Jag gör några tappra försök ibland men det slutar oftast med att jag tar några klunkar och sen är jag nöjd och jag ångrar mig. Bjuder någon på Geting så försöker jag lite extra och kan ibland sträcka mig så långt att jag tar en påfyllning. Geting är något av det absolut godaste jag vet i drinkväg. Den smakar ingen alkohol ALLS. Sötsliskigt! Gott!

Den här sommardrinken är gjord med färskpressad juice av ananas, jordgubbar och vattenmelon. Juicen i sig är riktigt god och man behöver inte alls göra någon drink av det. Häll upp den i en kanna med ordentligt med is och lägg i några jordgubbar så har du en juice som fungerar både till frukost och till middagsbordet. Jag har spetsat den med en liten skvätt vodka och sen slagit på ordentligt med fruktsoda. Alkoholsmaken försvann även här så nu kan jag inte köra bil mer idag.

Midsommar är över och vi har vankat av och an här hemma. Varit rastlösa. Planen var att bege oss till Helsingborg men en väderprognos satte stopp. Åskvarningar! Vi är en smula paranoida båda två och planterade en tanke på att blixten kunde slå ner i huset och alla våra djur skulle då få ett problem som vi inte vill att dom ska ha så efter många om och men bestämde vi oss att stanna hemma. Surt när vi båda två hade en väldig lust att åka men det får bli en annan gång. Det säkra före det osäkra. Nu är jag i alla fall glad att dagen snart är slut. Jag är ju som sagt inte mycket för det här med traditioner. Vi har bunkrat upp med gott och tänker strax ladda projektorn och slänga oss i sängen och glo på filmer tills ögonen inte längre orkar. Ute vräker regnet ner och det är kusligt mörkt men på ett sätt gillar jag det. Jag känner ett lugn som jag inte känner av speciellt ofta. Regn och mörker är inte bara dåligt.

Hoppas att du haft en fin midsommar och att du inatt somnar nöjd, glad och mätt.

2 ananas, skalade och skurna i mindre bitar
500 gram jordgubbar
en halv liten vattenmelon

Kör alltsammans i en råsaftscentrifug. Drick den som den är eller ha den i en drink spetsad med vodka och toppad med fruktsoda. Glöm inte av att fylla upp glaset med massa is!

 


6 svar till ”SOMMARDRINK. MED ELLER UTAN ALKOHOL.”

  1. Gillar inte heller alkohol. Förstår mig inte på smaken och gillar inte värkande heller. Trodde att jag var ensam med det. Tack för tipset.

  2. Inte värkande utan verkan ska det va. :)

  3. Låter jättegott. Ska prova utan alkoholen. Hoppas du hade en trevlig midsommar :)

  4. Jag tillhör då den drinkglada skaran… Friska läskande drinkar är helt min melodi. Detta låter ruggigt gott. Som vanligt är det galet snygga foton hos dig!

  5. Så underbart vackra bilder! Och allt ser så gott ut.
    Men hur får du dendär mysiga ”tonen” över alla bilder? De blir så mjuka och färgerna blir så mysiga.
    Jag är inte speciellt bra i photoshop än, fotar i RAW och fixar lite med ljus.. Det är det jag kan.

  6. Herrejösses vad du är duktig på att fota! Jag blir alltid lika häpen när jag surfar in här:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.