SOLGUL KÄRLEK

Jag har börjat jula på riktigt. Jula inte hjula. Väldigt viktigt att inte ta miste. Det är en markant skillnad. Skulle jag hjula skulle jag med allra största sannolikhet bryta mig sönder och samman och då skulle det inte vara lika roligt. Nä, jag håller mig till att jula, det som man gör i december. Jag är ett sådant bad ass att jag redan börjat. Det är friskt vågat. Nu råkar jag veta att jag är inte på något sätt ensam. En del har redan fått upp granen. Det är imponerande och jag måste erkänna att jag tycker det är väldigt, väldigt mysigt!

Det juliga jag pillat med idag är marmelad. En julmarmelad med många goda smaker. Det är med citrusfrukter och det är nu som dom börjat smaka precis som dom ska. Apelsinerna är helt i smaken som passar mig. Nu väntar jag bara på clementinerna. Dom där man kan köpa i trälådor. Sådana lådor går åt på löpande band i detta hushållet innan jul. Är det något som smakar och doftar jul så är det decemberclementinerna!

När jag var färdig med marmeladen så hade den gula på himlen bestämt sig för att krypa till kojs så därför blev det inga fotografier att visa upp men har vi turen på vår sida så visar den sig i morgon igen och då kan jag skjuta bilder som vanligt. Att fota i mörker är värdelöst. Att fota med blixt är värdelöst. Det är bara att ta det kallt och invänta det det där ljuset som gör det så mycket bättre. (jag hade troligtvis hunnit om det inte var för att jag själv kröp till kojs efter lunch och sov alldeles för länge.)

Jag skulle ha apelsinjuice (den observante ser att det smugit in en citron) till min marmelad men det blev istället ett stort glas med färskpressad apelsinjucie till mig. Det gäller att prioritera. Som tur var så fick jag ihop 1,5 dl juice till som åkte ner i marmeladen. Recept, bilder och annat tjafs återkommer jag med i morgon. Just ja, receptet på fougasse har jag glömt också. Nåväl, google finns om det skulle krisa.

Kvällens promenad står på schemat så på med vinterkläderna, reflexväst och pannlampa. Förhoppningsvis kommer jag att tina upp igen. Det är inte direkt varmt här uppe på södra Säm. Trevlig kväll på er!


6 svar till ”SOLGUL KÄRLEK”

 1. Citrusfrukter är underbart!
  Jag längtar mig sjuk just nu efter bapelsiner. Men det lär man väl få vänta med… Är det inte kallt i norraste norr, så lär det knappast vara kallt på Sicilien än

 2. Inte dumt med lite extra c-vitaminer :-). Då får vi invänta receptet idag på marmeladen.

 3. Hej Helena!

  Måste bara skriva att dina fotografier är de vackraste fotografier jag sett inom det gastronomiska ämnet! Du borde ge ut en kokbok/konstbok. Fantastiskt fina. Är det du som gör illustrationerna också?

 4. En sån där redig juice press måste införskaffas till vårt hem också. Min son pressar juice i en rasande fart med mer citron än apelsin i ;) Surt som attan blir det. Kanske beror det på att jag hade riktiga citroncravings när jag var gravid med honom och pressade i mig citronklyftor i mängder tills jag knappt kunde andas av alls syra i halsen ;)

  Kram F

 5. Här blir det mest hjula en så länge men det andra ska väl sättas igång med också snart. Håller med om att fota i mörker är inte lätt men hur ska man annars få till bilder på dagens middag eller dyligt som man äter och då oftast på kvällen när det har börjat mörkna. Har har försökt använda lite extra lampro emn det blir inget vidare ändå. suck!

 6. Äntligen börjar riktigt goda apelsiner komma så att man kan pressa sig ett glas av den godaste juicen. Gillar din press. Själv har jag en ful elektrisk…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.