SOCKERVADD


Inte helt enkelt att se själva vaddet trots att jag gav mig på att färga sockret innan. Det får gå ändå men om inte så får ni använda er fantasi när ni kikar på bilderna fast då kanske det inte är sockervadd ni ser. Vad vet jag?!

Sockervadd är barndom. Sockervadd är tandvärk. Sockervadd är kletigt. Sockervadd ÄR ljuvligt…!…en stund!

Det finns två sätt att göra sockervadd på. Det första och även det enklaste sättet är att köpa en sockervaddsmaskin. Jag som egentligen är emot alla typer av köksmaskiner, förutom min espressoälskling, har naturligtvis en stående i skåpet och som alla andra maskiner som står där och trängs så är det inte jag själv som har köpt den. Jag fullkomligt älskar att testa allt men jag hatar att ha maskinerna minst lika mycket. Sådan är jag.

Nåväl, med det sagt – det andra sättet och då det sättet som är lite krångligare, lite kletigare och lite svårare. Man gör det helt själv med sönderklippt trådvisp och upphettat socker och lite annat smått och gott. Detta är inte något som jag vågat mig på att prova själv än men det kommer absolut. Tills dess får maskinen göra jobbet och det gör den alldeles strålande. Tandvärksgodis!


10 svar till ”SOCKERVADD”

 1. Kan känna smaken och hur vadden packas ihop mellan tänderna medan man tuggar tills det börjar knastra. Gott!

 2. Ser alldeles ljuvligt ut :)

 3. Lite häftigt med en egen sockervaddsmaskin!!

 4. Såg sockervadd på Ica häromdan, visste inte att man kunde köpa den så, färdig i mataffären. Har säkert inte ätit sockervadd på över 15 år. Vore kul att testa att göra egen! :)

 5. mmm ser riktigt gott ut,barndomsminnen så de heter duga när man ser sockervadd,yummi

 6. Johanna

  Vi testade ballongvispsättet i skolan. Det var kul och blev väldigt annorlunda mot det där maskingjorda. Men vilken tur att vi kunde spola salen med vatenslangen efteråt! :-)

 7. Vilken fin och inspirerande blogg du har :)

 8. Inget recept??? :(

  1. Hej Frida,

   Det enda receptet jag har är till maskin och då är det 1-2 msk strösocker som krävs. eftersom jag inte har gjort något sockervadd utan maskin så har jag inget annat recept. Nån gång ska jag dock testa.

 9. Vad fint du presenterat sockervadden :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.