SNABBMATSHAKET PÅ SÖDRA SÄM

I brist på ork och lust är det perfekt att öppna frysen och finna en liten stackars hamburgare på fyrtiofem ynka gram ligga där helt solo och bara vänta på att få bli tillredd. Att göra egen snabbmat går ännu snabbare än att åka och köpa och med surdegsbröd istället för vanligt tråkigt hamburgerbröd tar det smakerna bra mycket högre än vad som kan uppnås på tex Sibylla eller andra ställen.

Nu till det viktiga!
Inlagd gurka är något som jag inte kan leva utan. Min kropp behöver inlagd gurka dagligen. På riktigt! Så har det varit i hela mitt liv och jag vet inte hur många gånger mina föräldrar och andra i min närhet påpekat mängden gurka jag tar när det vankas mat. Jag har inlagd gurka till i princip allt men skulle det mot all förmodan ändå vara så att det inte riktigt passar till, tex gröt eller blåbärsoppa, så löser jag det med en gaffel och äter direkt ur burken. Så gott! Krispigt, sött, syrligt och kallt! Finns det bara lite gurka kvar i burken blir det onda ögat på den som tar det sista. Rör inte min gurka!

Den absolut bästa gurkan gör man själv med lagen från Mor Annas gurka. Ät upp originalet, spara lagen och hyvla ner ett gäng gurkor och stäng locket. Glöm av i kylen 2-3 dagar sen finns det en inlagd gurka to die for! Återvinning när den är som allra, allra bäst.
Ett perfekt sätt när man missbrukar inlagd gurka för det finns en viss risk att det blir lite kostsamt när en burk tar slut på bara nån dag och genom att göra så här sparar jag en slant och kan därmed äta lite till.

Tack pappa för att du en gång på åttiotalet kom på idén, fast då med Felix!  Stackaren blev väl trött på alla tomma glasburkar som fyllde köket. Eller så var det en tjurig, gnällig och grinig dotter som var det tröttsamma….


5 svar till ”SNABBMATSHAKET PÅ SÖDRA SÄM”

  1. Herregud, att inlagd gurka kan vara så vackert. Man blir nästan tårögd.

    =)

  2. Underbara, underbara bilder o en fantastiskt fin blogg! Här hänger jag gärna på .. å har mycket smaskigt att ta igen! :)

  3. Inlagd gurka, här har du en till som är tossig i det. Mor brukade alltid skoja om att det var för att hon hade så enorma cravings efter just ättiksgurka när hon väntade mej, så det gick alltså rakt över vidare till mej:)
    kan stå med kylen öppen och bara käka rakt av från burken… Mor Annas är absolut bäst om man inte har egna.

    /Anki

  4. Jajje pix håller med dig!…Mor Annas ska det vara och vilket bra tips du gav nu….med återvinning det ska jag absolut ta vara på- Thanxs!!
    Btw: underbar bild som vanligt! =))
    // Tina

  5. Ursnygga foton! Sedan skriver du så bra och har så intressanta inlägg, att det är alltid är roligt att besöka din blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.