SAMANTHAS FILMMAT – NU BRYTER VI FÖR LUNCH

samanthas filmmat

Fram till julafton, 24 dec 2013 kl 15.00, pågår utlottningen och tills dess finns chansen att få den nya kokboken Samanthas Filmmat (matfoto av mig) hemskickad till sig. En bok med mat som serveras på filminspelningar. Fylld med anekdoter och riktigt goda recept. Ett måste i kokbokshyllan!

Allt du behöver göra är att lämna en kommentar i det här inlägget från en giltig mailadress samt svara på en väldigt enkel fråga. Busenkelt!
Vill man får man gärna dela vidare länken på tex Facebook. Det är absolut inget krav. Jag blir bara glad och tacksam.

Fråga:
Vilket är det absolut bästa tilltugget till en film?

En vinnare dras och vinnaren meddelas här på sidan på juldagen. Boken kommer efter det på posten.

Lycka till!


29 svar till ”SAMANTHAS FILMMAT – NU BRYTER VI FÖR LUNCH”

 1. För min del är det chilipopcorn. Galet gott och galet enkelt. Poppa i chiliolja, krydda med Herbamare. Klart!

  Delar självklart och hoppas på vinst :)

  1. Jannike Molander

   Det beror på om filmen ses hemma eller på bio. På bio: såna där rostade fläsksvålar (?) och cocacola. Hemma i tv-soffan: te och mackor (eller om det är filmen Chocolat man ser: CHOKLADPRALINER!).

 2. Jannike Molander

  Med ”mackor” avses självklart hemmabakade KNÄCKEBRÖD.

 3. Magnus Larsson

  Smågodis är det bästa. Noga utvalda favoriter…

 4. Till en film gillar jag en bricka med olika goda grönsaker (gurka, morot, blomkål, paprika) och lite trevliga dipsåser, det är så himla gott men man blir inte sådär uppsvällt mätt som man blir av chips och godis (även fast vi brukar ha det Också ibland…)

 5. Ellie Karlsson

  Bästa tilltugget enligt mig är kastrullpoppade popcorn
  Hemligheten till lyckade popcorn är att alla ingredienser läggs i en kall kastrull.
  Täck botten med olja, släng i en klick smör (valfritt) häll på popcorn tills kastrullbottnen inte syns längre
  Skaka om ordentligt när smöret smält och lägg på ett lock.
  Ta av kastrullen från plattan när popandet nästan upphört.
  Häll upp i en skål när kastrullen tystnat helt.
  Salta efter tycke och smak
  När skålen är slut, pausa filmen och upprepa proceduren.

 6. För min del är det vanliga popcorn oavsett om filmen ses hemma eller på bio.

  -Jimmy

 7. Isabell Ronnefjord

  Ostbricka med minst 1 hemmagjord ost gjord på philadelphiaost, lök och fiskrom. Anar inte vad den heter, men syrran kan göra sån och den är supergod!:D
  Ja du hör ju, jag behöver den här boken:)

 8. Popcorn ALLTID :-)

 9. kristina granström

  För tillfället är det pepparkakor och kall mjölk, men lite chips går alltid ner också.

 10. Popcornbollar! :) De går att variera i all oändlighet. Favoriten är popcornbollar med marshmallows och salta jordnötter.

 11. Jag brukar inte käka så mycket när jag tittar på film … glömmer bort det i alla fall. Men vindruvor är gott! Och något ska jag ju skriva så att jag får vara med i utlottningen för den boken vill jag gärna vinna!

 12. Louise Åkesson

  Är så dålig på att komma på något bra så ofta blir det smågodis eller ostbågar! Viker ser verkligen inspirerande ut ich det hade varit gott att bryta en lång tradition.

  1. Louise Åkesson

   Viker…skulle stå Boken!

 13. När jag sitter och tittar i din fina kokbok så kan jag känna underbara lukten som kom från köket på Film i Väst, inspelningen ARN. Man gick ner för den långa trappan och hela tiden kittlade det i näsan av underbara dofter. Många var det som skulle äta och det var en påfrestning att komma längst bak i matkön. Man ville faktiskt bara slå sig fram, förbi alla skådespelare, filmare och annat fint folk. Till slut var man äntligen framme, ÄNTLIGEN fick man smaka av Samanthas mat. Kram vännen!

 14. och bästa tilltugget till en film är såklart – en Maximus och Hoppande jävlar (ljumna dadlar och bacon)

 15. Inget annat än knaperstekt bacon, serverat ståendes i en vas och en citrondoftande majonnäs att dippa i fungerar i filmsoffan.
  /H

 16. Bästa tilltugget är faktiskt popcorn, men det beror självklart på sammanhanget. Som såhär i juletid kanske skinkmacka med senap på är roligare? Eller eventuellt Aladdin där man får ta från båda lagren?

 17. Nicklas Hjelm

  Hej!
  Vad kul att du lottar ut Sams bok!
  Hade hoppats få en egen bild med i hennes bok, men den ratades dessvärre eftersom sen var för lik en officiell filmbilder från Arn. Men men, får hoppas att jag vinner istället!

  Jag föredrar helt klart hemlagad pizza med mozzarella, skinka och räkor!

 18. Lars Ahlberg

  Om inte filmen själv är alltför svårsmält

  1. Lars Ahlberg

   Vet inte vad som hände med texten när jag skickade förra gången . Så vi kör igen…
   Om inte filmen själv är alltför svårsmält och hemmasoffan används är favoriten hederliga vickningschips med en god hemgjord dipp. I biosalongen blir det alltid popcorn – gott som inte väsnas och stör.

 19. Jag är inget stort fan av chips eller popcorn, utan föredrar några rutor av mörk choklad! Eller ännu hellre god hemlagad mat :)

 20. Det allra bästa tilltugget ska helst spegla filmen, alltså NAGLAR!

 21. Salta fiskar , lättsaltade chips och grönt te funkar till alla filmer . På bio blir det djungel vrål och bacon chips . Salt & knaprigt alltså är grejen

 22. För mig är popcorn med smörsmak det klockrena valet, varje gång!

 23. De klassiska popcornen slår allt annat i filmgodisväg!

 24. Ja men shit, det är ju HON, som jag såg i något program på svt för evigheter sedan, som fixade krubb till något filmteam, och vars kyckling med kanel och russin vi är helt beroende av. Det är ju hon jöö! Och sen är det DU Helena, vars inlägg jag alltid spar till sist i feeden, bara så att jag kan sitta evighetslänge och studera dem in i minsta detalj bara för att de är så magiska och har det där ljuset jag bara drömmer om att komma åt, och vars texter jag nästan alltid gråter till, som en liten gråtslöja i bakgrunden till allt vackert. Ja herregudars, nu blev det här någon slags mininovell ser jag, det var ju kanske inte riktigt meningen, men det gäller att passa på när jag väl sätter mig och ska kommentera förstår du, ja, för det händer lite för sällan kan jag känna.

  Sen måste jag ta chansen att försöka vinna ett ex av den här boken också när jag väl är igång, det känner jag bestämt. Tyvärr har jag inget supersexigt att komma med, för jag tittar nästan aldrig på film hör och häpna, det beror nog mest på att jag inte kan hålla koncentrationen på något så länge, utan hittar till slut på ursäkter till att gå och göra något annat. Men, när jag sitter och slötittar så blir det några nävar hemfixade salta mandlar, helt beroendeframkallande jag lovar. Hej då. Och pöss.

 25. En kylskåpskall burk dulce de leche med saltade nötter/mandlar. Ät direkt ur burken med tesked. Lika charmigt och underbart gott som Ben & Jerrys fast utan stress för att glassen smälter. Yammi!

 26. […] är det dags. Vinnaren av boken Samanthas filmmat – nu bryter vi för lunch […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.