PASTA. KASSLER. CHILI.

pasta & kassler

När man vill ha en snabb middag eller en lika snabb lunch så är kassler och pasta ett perfekt val. Under tiden som pastan kokar färdig görs såsen till. Det tar inte mer än 10-15 minuter från skärbräda till tallrik.

Det här är en perfekt rensa-kylen-lunch. I vår pastasås är det kassler, lök, chili, soltorkade tomater, tomatpuré, bladspenat och en skvätt grädde. Löjligt enkelt men otroligt gott!

Vi har söndag här dvs vi gör inte ett smack. Går här och lurar i våra egna små världar. Med jämna och ojämna mellanrum är det någon av oss som öppnar truten och försöker komma med något vettigt. Med betoning på försöker. Eftersom klockan är tillbakavriden så är det inte långt kvar tills det är mörkt här ute i skogen. Jag välkomnar det. Äntligen är mörkret här, det där mörkret som gör mig lugn. Tänk om det kunde vara så hela året. Alltså, jag vill ha sommar, sol och ljus också (helst hela året) men när klockan närmar sig 16 vill jag ha mörker. Det är inte mycket som slår att tända upp huset med lampor och ljus, slänga sig i soffan och bara vara. Om två timmar så är det precis det jag ska göra även om jag är redan nu.

Puss

pasta

400-500 gram kassler i bit
1 gul lök
1 chili
6-7 soltorkade tomater, även en skvätt av oljan
2 msk tomatpuré
2-3 rejäla nävar bladspenat
0,5 dl vispgrädde
salt & peppar

Koka pasta.
Strimla kassler. Tärna lök och finhacka chili. Hack de soltorkade tomaterna lite grovt.
Hetta upp en panna med lite smör eller olja. Lägg ner grönsakerna tätt följt av kassler. Häll även i lite av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i. Låt det fräsa tillsammans några minuter. Lägg i spenaten och slå över grädden. Smaka av med salt och peppar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.