NEKTARINER I UGNEN SÄGER DU? JA! SÄGER JAG.

 

Jag har trillat dit. Rejält. Nektariner i ugnen är grejen. Lite hårt, lite mjukt, lite surt, lite sött. Vad mer behöver man egentligen? Där är ju allt som behövs för att få kroppen att fungera en hel dag. Min typ av dessert helt klart. Eller frukost och för den delen om man är lagd åt det hållet. Finfint för kropp och själ.
Jag började dregla över bakade nektariner redan i måndags då jag fick se ett recept med tillhörande bild hos Lisa, Matälskare på Taffel. Jag har dock fuskat och struntat i rom men jag tror inte att det var något fel i det alls. Kanske en skvätt rom hade fått mig att joddla? Spriten får jag ta en fredag för hur skulle det se ut med alkohol en vardag? Åh, du hemska tanke. Alkoholen byttes mot vaniljglass och hallon. Den rejäla fyllan uteblev.


Dagens outfit visas i skeden. Topp, båthals. Vit/ceris-randig. H&M. 49,50:- på rea

4 portioner
2 nektariner
0,5 dl ljust muscovadosocker 

vaniljglass
hallon

Dela och kärna ur nektarinerna. Lägg i en ugnsform med snittytan uppåt. Strö på socker.
Ställ in i förvärmd (180 grader) ugn i 8-10 minuter. Se upp så det inte bränner vid.
Servera med glass och hallon. 


 

 


7 svar till ”NEKTARINER I UGNEN SÄGER DU? JA! SÄGER JAG.”

 1. Låter verkligen himla gott

 2. Hej Helena!
  Hittade precis hit, och måste säga att jag verkligen gillar din blogg! Jättefina bilder! och nektarinerna ser inte helt fel ut de heller….

  Beata

  1. Tack snälla!

 3. Låter jättegott och vad finessigt med självporträttet i skeden!

 4. Vackra bilder!

 5. Hej!

  Vart har du köpt din supersnygga turkosa tallrikar?????
  Must have!

  Ha en fin dag!

  //Jennie

  1. Helena

   Hejsan,

   jag vill minnas att jag köpte dom på Lagerhaus men det är 2-3 år sedan så jag är osäker på om de fortfarande finns kvar. Kika, har du tur så :)

   Må så jättegott!
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.