MJUKGLASS MED FINT KROSSAD CHOKLAD.

01-860

Ska du fotografera glassen bör du fokusera på just det och inget annat pga glass smälter. Dagens tips.

Jag har kört fast i glassträsket men det ger nog snart med sig och allt återgår till det normala och det blir mer varierat. Glass är en viktig ingrediens i mitt liv. Är och har alltid varit. Speciellt mjukglass som jag åkt många mil för att få den perfekta glassen. Numera är det nästa samma oavsett vart man än väljer att köpa sin mjukglass. Mycket tråkigt. Den godaste som någonsin har funnits men som tyvärr inte längre finns kvar fanns i Horred. Den var helt perfekt. Mjuk med ändå fast och smaken den var to die for. Dom hade dessutom det godaste strösslet jag någonsin smakat. Flakes. Det finns flakes på många ställen men dessa var nåt alldeles extra. Huh, saknar!

Eftersom det är samma överallt så får jag vackert fortsätta att göra min egen glass. Kanske kan det någon gång dyka upp en glasskiosk med en perfekt mjukglass. Hoppas och önskar!

Mjukglass med krossad choklad? Konstigt tycker någon och jag är beredd att hålla med men allt är till för att provas i alla fall en gång. Detta blev inte alls så pjåkigt faktiskt. Viktigt är att chokladen är mycket fint krossad så att den liksom är ”ett med glassen” och inte krispig som den brukar vara när man kör med choklad. Den får inte heller göra glassen grynig. Då är det fel. Krossa den precis så mycket som du själv önskar men försök att hålla det fint men inte som ett mjöl.

Receptet är lika som vid vanlig hederlig vaniljglass (uteslut citron). Blanda i chokladen i slutet. Om du vill ha den som mjukglass: Servera den direkt när den är färdig i maskinen. Vanlig kulglass: Ner i en frystålig bunke och skicka in den i frysen 1-2 timmar innan servering. Skopa upp och ät.

 


Ett svar till ”MJUKGLASS MED FINT KROSSAD CHOKLAD.”

  1. Jag ÄLSKAR din blogg. Den är så snygg och bra på alla sätt och vis! Det finns bara en liten hake… Jag vill baka allt. Helst på stört. Och det är lite svårt när man inte har allt hemma, butikerna har stängt och man måste gå och lägga sig om tjugo minuter. Men jag vill. Jag får väl nöja mig med att titta och dreggla lite som vanligt. Ville bara säga att jag ÄLSKAR din blogg.
    Hoppas du har en trevlig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.