MJUK JORDNÖTSKAKA MED FROSTING.

Jordnötskaka

Nu blir det sött! En mjuk kaka med jordnötter och choklad som när den har kallnat fått en frosting på toppen. Det här är alldeles för sött för mig men de som smakat har hummat och ögonen har rullat i huvudet så nånting bra måste den ändå ha. Jag är egentligen inte så mycket för bakverk öht eftersom jag tycker det mesta är för sött (att jag är en godisråtta ser jag som ett mirakel) men ändå så bakar jag trots att jag dessutom hatar disken som blir efter just bakning. Sån är jag!

Det här är egentligen en hel vanlig sockerkaka som jag slängt ner lite chokladknappar och fint hackade jordnötter i. Absolut inga konstigheter. Är det konstigheter på gång försvinner jag blixfort för sånt orkar jag inte med. Frostingen är enklast möjliga. Smörig, söt och lite salt. Otroligt gott i liten dos (iaf för mig. Maken fick i sig desto mer.)

Lördageftermiddag och jag kämpar med trötthet. Den har hängt efter mig precis hela dagen, det ska bli spännande att se hur längre jag håller. Jag har lovat pizza ikväll så fram tills degen är färdig får jag nog hålla uppe dom där ögonen men efter det så kan jag inte längre lova något. Gäsp.

Trevlig lördagskväll.
Puss.

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 gram smör, smält
0,5 dl gräddfil
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt

2 dl chokladknappar
0,5 dl finhackade jordnötter

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i gräddfil. Rör i detta i äggsmeten och blanda i de torra ingredienserna tillsammans med jordnötter och choklad. Smöra och bröa en form eller klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten och ställ in i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Känn med sticka i mitten av kakan, stickan ska komma ut torr men låt inte kakan stå inne för länge. Låt kakan kallna helt i formen.

Jordnötsfrosting
1 dl jordnötssmör
75 gram philadelphiaost
2 dl florsocker

jordnötter, hackade

Vispa ihop och bred frostingen på den kalla kakan och strö hackade jordnötter över. Skär upp i valfri storlek.


2 svar till ”MJUK JORDNÖTSKAKA MED FROSTING.”

  1. Ser ljuvligt ut – jordnötsfrosting är en favorit!

    1. Sött som tusan men GOTT :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.