LEMONADE. LIME.

LIMEONADE

Nu är helgen snart slut och det är dags för en ny vecka med midsommar och allt vad det innebär. För oss innebär det i vanlig ordning att det blir lugn och ro. Kanske att vi hystar fram några små stackars färska potatisar med tillhörande sill på bordet men mer än så blir det sällan. Vi har tröttnat på att ställa till med stora midsommarbalunsen. Allt som oftast ser vi till att vara hos andra, antingen bjuder vi in oss själva eller så är det någon som tycker att vi ska lära oss hur man gör och därmed bjuder in oss. Oavsett vilket så somnar vi alltid nöjda på midsommarnatten. Hur det blir i år vet vi inte än, det blir vad det blir.

Hur firar ni midsommar?

Ett litet tips till på fredag är lemonade gjord på lime. (en liten citron har fått flytta med) Detta kan vara den godaste lemonaden jag smakat. Den är lagom söt och syrligheten är nästintill perfekt. Jag hade inte blivit ledsen om den hade varit lite syrligare. Drick den som den är eller späd ut den med lite bubbelvatten. Det viktigaste är att den är iskall så tryck glaset fullt med isbitar.

Mer sommardricka finns här:

Lime & jordgubbslemonade

Svalkande melon

3 limefrukter
1 citron
1 dl strösocker
1 liter kokande vatten

Tvätta frukterna noga och skala dom med en potatisskalare. Var noga med att det inte kommer med något vitt. Lägg skal och socker i en bunke och häll det kokande vattnet över. Låt det stå och dra tills det har svalnat. Sila av och häll upp på flaska. Ställ in i kylen. Serveras iskall.


2 svar till ”LEMONADE. LIME.”

  1. Otroligt läskande bilder. Blir ju fasen törstig, kvinna! :-)

  2. Humm!!
    Den lemonaden går nog att använda till frozen Mojito..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.