KYCKLINGLASAGNE MED SMAK AV CITRON & DRAGON

Om man vill ”flörta” med mig, och det vill man ju allt som oftast, så ska man tveklöst bjuda mig på lasagne. Man har mig som i en liten ask redan efter ”la”. Just lasagne är en rätt som gör så att jag förbannar kirurgen som GBP.ade mig och därmed tog bort alla möjligheter att äta tills även tanken är mätt. Så gott tycker jag att det är!

Om det skulle vara så att jag enbart skulle få äta en endaste rätt i resten av mitt liv så skulle jag utan att blinka säga lasagne. En ”fesljummen” sådan är ordentligt svårslagen. När det liksom har fått den där temperaturen så man kan lassa in som om självaste munnen vore en byrålåda, DÅ är det så att jag fäller en liten glädjetår. Nåja, så illa är det inte men jag hummar förnöjt, ganska länge och jag har väldigt svårt att ställa undan tallriken.

Det här som jag visar upp är ingen klassisk lasagne men absolut inte sämre för det. Istället för köttfärs är det kycklingfilé och istället för en vanlig, enkel bechamel är den smaksatt med citron och dragon. Eftersom den inte har lika mycket sås (tomatsås) som den vanliga, klassiska varianten kan det kanske uppfattas som lite torr men det är den inte. Långt därifrån! Den har så mycket smak och smakerna är separata men ändå så passar de så enormt bra tillsammans. Citron och dragon är en match made in heaven, bara så ni vet!

1 kg kycklingfilé
1 rödlök
1 dl grädde
smör till stekning
salt och peppar
(Jag kryddade även med grillkrydda som är smaksatt med citron)
Strimla kycklingen, hacka löken och stek alltsammans i lite smör tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt grädde och smaka av tills du själv känner dig nöjd.


Citron- och dragonbechamél
100 gram smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
saft från 1 citron
2 msk dragon (mer om man känner för det)
Smält smöret och vispa i mjölet. Låt det fräsa tillsammans en stund. Häll sedan i mjölken och citronsaften och vispa under tiden som såsen kokar upp. Tillsätt med mjölk om det behövs. Smaka av med salt, peppar och dragon.

Lasagneplattor
Kokt sparris


Montera lasagnen genom att börja med ett lager kyckling, lite sås och sedan lasagneplattor. Upprepa i tre lager. Avsluta med att hälla resten av såsen på toppen och lägg på sparris. Skicka in hela härligheten i mitten av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Servera med sallad. Smaklig spis!

 


6 svar till ”KYCKLINGLASAGNE MED SMAK AV CITRON & DRAGON”

 1. Oj vad gott det verkar. Den här ska jag göra! Verkar inte så himla krånglig heller och det är ju ett plus = ) Fin mugg, sån har jag också och allt blir extra gott i den bara för den är så tjusig. Piip
  //Lottzy

 2. kajomida

  Kanske inte varje dag, men 3-4 gånger per vecka skulle jag kunna äta lasagne! Det du beskriver med ”att äta tills tanken är mätt” och att ”lassa in fesljummen lasagne…” förstår jag precis, så känns det, när man inte vill att maten eller hungern tar slut. Men om jag bara fick äta en rätt resten av livet blev det nog ändå köttbullar med sås och potatis ;-)

  Jag har aldrig ätit lasagne med kyckling, så det kommer jag att testa. Har du ätit lasagne med kallrökt lax och spenat istället för bechamél? Det kan jag rekommendera!

 3. Jag har gjort en annan variant av kycklinglasagne men då använde jag mig av vanlig bechamelsås. Den här varianten lät väldigt god:D

  Jag blev helt galet förtjust i koppen du har på bilden. Var kommer den ifrån?

 4. gott.
  Ha en fin helg.
  kram
  Hanna

 5. Låter verkligen supergott! Kan också tipsa om lax&spenatlasagnen, mycket god.

  Trevlig helg!

 6. […] så höftad att jag kan inte ens återge hur mycket det är av varje men följ nästan hela det här receptet  men slopa citron och dragon och tillsätt istället den mängden svamp som du önskar. Jag och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.