KÖRSBÄRSSAFT MED DRUVA & VANILJ

Körsbärssaft

Körsbär, inga svensktalande men dock väldigt goda. Vår lilla butik säljer 500 gram för 25 spänn och jag som är körsbärsfreak kan ju bara inte låta bli. Som alltid när det är i plastbyttor blir jag en gnutta skeptisk. Hur ska dom smaka? Smaklösa? Sura? osv osv osv Dom var inte alls smaklösa men visst, det går inte att jämföra med dom rara rackarna som kommer på träden i trädgården om någon månad, men dom var svåra att sluta äta vilket är ett bra betyg.

1 kg fanns kvar i kylen och jag kände väl att det fick vara nog med tuggandet och bestämde mig för att istället dricka det. Sagt och gjort fram med grytan och urkärnaren. Vet ni förresten hur ont det gör att ha fingret mellan när man kärnar ur körsbär? Jag vet!

Här är en körsbärssaft (& vindruvor 500 gram) som blivit smaksatt med en liten gnutta vanilj. En somrig saft på alla sätt. Den röda färgen och den söta smaken. Blanda den med massor av is och det kommer att släcka vilken törst som helst (nästan).

1 kg körsbär, urkärnade
500 gram gröna vindruvor, kärnfria
1 citron
1 krm ekologiskt vaniljpulver
ca 1,5 liter vatten

Hiva allt i en stor kastrull och låt bären koka i 15 minuter. Pressa sönder bären. Häll i en saftsil eller som jag, ett durkslag och kökshandduk och låt saften rinna av.

ca 5 dl strösocker till 1 liter vätska

Häll tillbaka saften i en kastrull och häll i sockret. Koka upp, skumma av och häll upp i flaska.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.