KOLAPOP

kolapop

Det här har jag tänkt fotografera i flera dagar men har liksom aldrig kommit till skott vilket nog kan anas på mängden som är kvar. Kolapopcorn kan vara något av det godaste jag vet och just på det här sättet är det omöjligt att låta dom vara. Makalöst gott!

Jag är egentligen inget fan av popcorn pga skal och hela kärnor. Skalen har, som på det flesta andra, en tendens att sätta sig i tandköttet och sitta där tills jag sliter mitt hår. Jag avskyr det! Gör man på det här viset så märker man inte ens av de där jobbiga flagorna. Det är så krispigt och fint att jag blir lyckligt tårögd bara av att skriva om det. Sött och salt som möts är nog det bästa mötet i alla kategorier.

Receptet är från ”två systrars söta”. Jag hoppar dock över att låta det gå i ugnen. Det blir så hjumlans bra utan. GÖR DET HÄR!

100 gram smör
2,5 dl farinsocker
1 dl ljussirap
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat

en påse färdigpoppade popcorn med smörsmak
ev. en påse jordnötter

Smält smöret och rör ner farinsocker och sirap. Rör om tills sockret är upplöst. Koka sedan, utan omrörning, på medelvärme tills massan har uppnått 160 grader. Rör i bikarbonat och vaniljsocker. Lägg popcorn och jordnötter på en plåt med bakplåtspapper och häll den heta kola över. Blanda försiktigt med två skedar. Det är klibbigt och det är hett men det går. När det har svalnat av sig något så går det att jobba med händerna. Separera popcornen så mycket det går och låt dom svalna helt. ÄT!


2 svar till ”KOLAPOP”

  1. Låter som ett toppentips till fredagsmyset!

  2. […] Kolapopcorn. Det livsfarligaste som finns. Det går INTE att sluta äta när man väl har börjat. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.