ITS NICE TO BE ME

Vilken helg! Vi skulle inte göra någonting alls men det enda vi har gjort är någonting och det gör mig så fantastiskt glad. Vilka människor vi har i vår närhet. Vilka vänner! Heltossigt. Och min meniere har hållit sig i schack. Helt heltossigt.

Igår, lördag, åkte vi hemifrån klockan 11.00 för att åka och hälsa på mamma och hennes grav. Jag tyckte att hon behövde lite besök. Det regnade och var så förbaskat grått så jag ville göra hennes dag en smula bättre, vart hon nu än befinner sig. Nu blev det bara i tanken eftersom det var mer regn än grått när vi passerade kyrkogården så det blev en tur till vänner i kyrkogårdens grannby istället. Fika är ett ypperligt sätt att göra ingenting på. Vi skulle bara vara borta i max två timmar.  Sen skulle vi fortsätta att göra ingenting, fast då hemma i vår egen lilla vrå istället.

Vi höll tiden. Nästan. Med ca en timme att köra in begav vi oss hemåt. Eller ja, till vännerna i vår egen grannby eftersom vi bjöd in oss på ännu mer fika. Fika är att göra ingenting. Det lärde vi oss väldigt fort. Det stannade inte vid fika utan det blev även middag och på detta så blev det även päroncognac/päronkonjak/Xanté till Mats. Våra två timmar var gott och väl passerade. Vi gjorde absolut ingenting. Vi parkerade bilen vid garaget i natt 00.38. Då var vi åter hemma i vår lugna vrå, dock ca 11,5 timme senare än vad vi hade tänkt från början. Vilken underbar dag!

Idag svidade Mats om till Glenn och vi begav oss till Göteborg där vi träffade fler vänner och vi fikade ännu mer. Jag älskar att göra ingenting. Fy, vi har det för bra helt enkelt!

Och som inte det vore nog. När vi idag parkerade vid garaget, något tidigare än i natt, så hängde det en ny stekpanna på garagedörren. Som sagt – FÖR BRA!


19 svar till ”ITS NICE TO BE ME”

 1. aww tack så mycket :)
  gillar bilderna på din blogg, är det du som e fotografen?
  Duktig i alla fall!

 2. Låter helt underbart!

 3. Något av det bästa som finns, sånt där ”huxflux-kaffe”. Helt oplanerat och utan förväntningar, man bara får ta det som det kommer!

 4. Haha, fantastiskt! :)

 5. Kristina

  Låter så bra, det där att göra ingenting, när det blir så trevligt :-)

 6. Låter som en trevlig, mysig och bra helg! :)

 7. Här kikar jag in, redo att skriva ”Tack för kommentaren på min blogg, alltid roligt med nya besökare.” och kanske ett ”Vilken fin blogg du har!” när jag har tittat runt lite.

  Inte kan jag skriva så. Inte här. Så jag börjar om. Här kommer min kommentar. Nu.

  Jag har aldrig besökt din blogg förut, men jag sitter här och gråter. Gråter över den otroliga livskraften, glöden, glädjen i ditt inlägg om att ta tillbaka livet. Gråter gör jag för att jag själv följer vänner i sina stora viktminskningar (både med och utan gastric bp) och känner igen deras kamp och äntligen – äntligen – kan jag fatta. Ingen av dem har uttryckt sig ens i närheten av så här, men jag förstår att det är så här de känner (eller längtar efter att känna). Tack!

  Det finns förstås även andra anledningar att bära den där masken. Därför kan jag använda dina ord i möten med mina gymnasieelever, så att någon förhoppningsvis kan släppa masken och våga vara. Vilja vara. Bara så. Tack!

  För övrigt är ingentinghelger alldeles ljuvliga, men alldeles för sällsynta i mitt liv. Undra om man kan planera in dem i almanackan, eller slutar de att vara ingentinghelger då…?

  Må gott!
  /Jennie

 8. Vad kul att du vill följa min blogg :) Jag följer då din! Du har så otroligt fina bilder. Och nyskapande recept :)

 9. Att spontant göra ingenting i form av fika och att få umgås med nära och kära är sannerligen något av det bästa som finns! Härligt!

 10. Härligt!

  Spontana middagar är bäst :)

 11. Underbart!

  Kika gärna in på min Fotoblogg, SagaPhotos. Har precis lagt upp ett himmelskt recept. Kanske dagens middag? :)

 12. Sv: Tack så jättemycket!

 13. Väldans så fina bilder du tar.:-) Stina

 14. Vilken ode till livet! Bilden är också för härlig! :)

 15. Härlig blogg! :D

  Kika gärna in på min blogg för att se hur det var att träffa Britney Spears innan hennes konsert i Globen och om backstageturen, eller om du vill se bilder jag har fotat! :D

 16. […] har bara eldat, frusit, yrslat, eldat lite till och frusit ytterligare. Jag gissar att det är en fina helgen som betalar sig. Det går bara inte att ha det för bra för länge. Jag får helt enkelt vara glad […]

 17. Härlig blogg hörru! :D
  Super snygga bilder du tar (=

 18. Toppenhelg! :) Spontant är bra.

 19. Extraordinarie magnifique .. Bravo !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.