HAMILTON, DIN MÖRT!

Kanske är det någon form av helgerån att steka rökt fårfiol? Om det är det så tänker jag inte be om ursäkt för det. Bra mat ber man aldrig om ursäkt för. Aldrig! Det råkade på något sätt bli en röktfårfiolscarbonara modell falsk med grädde. Alltså egentligen inte alls en carbonara men har man stekt rökt fårfiol kan man lika gärna gå hela vägen. Det blir så bra så!

Idag har vi biljetter till nya Hamilton men av någon konstig anledning så är jag inte alls sugen på att gå på bio. Jag vill vara hemma. Duka upp antipasto tills jag storknar, knôka ner mig i soffan med täcke, kudde och make, starta vår egen bio och bara tryna. Det var så längesen som vi hade en ”hemmafredagskväll” så det skulle vara otroligt skönt. Tyvärr är ju biljetterna redan betalda, visserligen bara 190 spänn men ändå. Hamilton finns ju kvar men gör antipastin det? Det handlar om prioriteringar här. Viktiga saker!

Antipasto i lugn och ro och en film (vi skulle kunna säga Dirty Dancing eller hur Mats?) hemma i skönaste soffan eller Hamilton i en biosalong i en stol med alldeles för lite benutrymme tillsammans med alldeles för många smackande människor? (Trots att jag är hörselskadad och knappt hör det någon säger som sitter jämte mig så lyckas jag av någon mycket märklig anledning höra när någon smackar. Hur irriterande? Jag vill kölhala!)Det är frågan. Hur skulle du göra?
Fårfiolspasta med vitlökskrutonger var det ja. Följ länken.

 3-4 personer

300 gram rökt fårfiol
1 rödlök
100 gram champinjoner
1 dl grädde
0,5 dl färska örter – persilja, basilika och gräslök. Blanda och ge det som finns.

Pasta

Börja med att steka svampen i en torr panna. Låt vätskan dra ut. Tillsätt lite smör och sata. Ställ åt sidan. Strimla köttet och bryn det tillsammans med strimlad lök. Lägg i svampen och häll på grädde. Låt det puttra tillsammans i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka örterna och lägg i. Klart!

Vitlökskrutonger

Skär bort kanterna på brödet. Tärna brödet.
Smält smöret i en stekpanna, lägg i brödet och pressa i en vitlöksklyfta eller två. Stek dom runt om tills dom blivit krispiga. Lägg upp på hushållspapper. Strö över valfri mat eller ät som dom är!


2 svar till ”HAMILTON, DIN MÖRT!”

  1. Ha en fin helg!
    Kram
    Hanna

  2. May I have some of this too, please ?
    Looks very tasty !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.