DU ÄR MITT CHIPS I MÖRKRET.

För första gången i mitt liv (tror jag. Jag har ett vagt minne att vi, jag och min papps, gjorde det nångång när jag var en liten, liten knodd men då friterades inte potatisen) har jag gjort egna chips och vilka chips det blev sen. Två smaker. En med bara salt och den andra med grillkrydda. Så fantastiskt enkelt och vilken skillnad i smak. Det är så här jag vill att chips ska smaka. Snygga blev dom också! Alla tillsatser borta! Tja, förutom dom i grillkryddan.

Jag önskar att jag haft en mandolin istället för osthyvel, då hade det om möjligt blivit ännu bättre då vissa skivor blev lite för tjocka och således lite mjuka efter fritering men det avhjälptes genom att slänga in dom i ugnen på en plåt. Öppna luckan och sätt temperaturen på 80 grader. Låt stå tills de blivit krispiga och fina men håll koll så att de inte tar färg fast det ska inte vara några problem vid den temperaturen.

Jag har gjort Ranelidgodis som alldeles strax ska fotograferas. Ranelid är ju som bekant med i Melodifestivalen ikväll och naturligtvis förtjänar han ett godis. Något annat skulle vara ett helgerån.

” Fjärilsbevingad choklad med Guds kanderade hasselnötter och torkade, rosenrröda körsbär. Helvetets smaker är vägen till själens harmoni. Ett mirakel.” 

Valfri mängd fast potatis
Rapsolja
Salt
Grillkrydda

Skiva potatisen, ha skalet kvar, tunt med en osthyvel eller en mandolin. Ju tunnare desto bättre. Lägg i en skål med vatten och låt ligga ett tag skölj sedan noga så att mycket av potatisstärkelsen försvinner. Lägg på hushållspapper för att torka.
Hetta upp olja i en kastrull eller i en fritös. Testfritera med en brödbit.
Lägg i lagom många skivor potatis och fritera tills de börjar bli gyllenbruna,  ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Krydda och vänd runt. Låt ligga ett tag för att gotta till sig lite extra. Njut av dina bästa chips!


4 svar till ”DU ÄR MITT CHIPS I MÖRKRET.”

  1. Jag är periodare när det gäller chips. Dina låter supergoda!

    Ranelidgodis? Du får blogga om de också!! ;)

  2. Låter ju helt tokgott med hemmagjorda chips, måste testas

  3. Jag har gjort chips i mikrovågsugnen, funkar också :)

  4. […] Det förra inlägget med tillhörande recept finner du här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.