DAGARNA I GÄLLSTAD OCH BAKADE POTATISAR.

Återigen har vi ätit bakad potatis. Denna gången med en köttfärsröra som lutar lite åt tacohållet. Förvånansvärt gott!  Vi serverade den till lite het tacosås och en gucka*. En alldeles perfekt lördagsmiddag efter dagens händelser.

Här i lilla byn Gällstad råder det nu Gällstad-dagarna i dagarna två. Idag har vi varit ute i stort sett hela dagen med undantag för de tre timmarna som jag kände att jag behövde åka hem och lägga mig en stund men efter en tupplur och lite mat i magen så begav vi oss ner igen. För att inte trigga meniere och min tinnitus mer så är det ett måste med en tupplur, jag får vara glad om jag klarar av det lilla som jag faktiskt gör. Det är så fantastiskt roligt att titta på folk. Jag har suttit på en stol jämte  kassan på Hemma hos Haglund och sett på när dom servat alla möjliga typer av människor. Riktigt kul! Folk/människor/typer är underhållande och otroligt intressanta.

Hösten verkar ha bestämt sig för att komma på riktigt. Löven på träden har så smått börjat skifta i färg och jag måste säga att det gör mig inte alls ledsen. Jag tror att hösten, just nu i början, är nästan snäppet bättre än våren. Jag fullkomligt älskar när det börjar skymma tidigt om kvällarna och när jag kan tända kaminen och känna värmen inomhus samtidigt som jag ser ut genom fönstret och ser på hur vinden drar tag i löven. Det är harmoni på riktigt. I alla fall för mig.

* Gucka – Guacamole

Bakad potatis med köttfärsröra till 4 personer

4 lagom stora bakpotatisar

200 gram blandfärs
1 gul lök
1 msk tomatpuré
spiskummin
paprika
cayennepeppar
salt & peppar
en skvätt vatten

Stick några små hål i potatisen och lägg i folie. Ställ in i förvärmd ugn, 225 grader, i ca 60 minuter.

Finhacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Tillsätt tomatpuré och smaka av med kryddorna. Häll i en liten skvätt vatten. Servera med valfri gucka och tacosås.

 


5 svar till ”DAGARNA I GÄLLSTAD OCH BAKADE POTATISAR.”

 1. Älskar hösten!

 2. Gällstad-dagarna hanns tyvärr inte med för min del. Var upptagen med jobb. Annars är det otroligt roligt och lite hysteriskt. Loppisen är kul :)

  Torsbo heter den lilla by som vi annars gärna åker till.

  1. Lilla Torsbo. Det är en mysig liten by det :)
   Gällstaddagarna var inte så mycket så du missade inget :)

 3. Vilken otroligt vacker blogg!

  1. Tack så jättemycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.