CHOKLADEN. MARÄNGEN.

Maränger som är krispiga på utsidan och alldeles mjuka och sega på insidan? Här är dom. Det är stora maränger som kräver sig gottegris. Jag är en. Är du?

De är fyllda med choklad och även en lite krisp från Lindts (Osäker. Eftersom jag slängt förpackningen och har ett lika bra minne som samma förpackning så minns jag ju naturligtvis inte vilket märke) chokladägg med en nöt och en viss aning lakrits. Edit: Anthon Berg är det som är märket! Tack Jessica!

Ät dom som dom är eller gör en marängtårta med glass och annat som tilltalar ditt smaksinne. Böra med marängen och se vart det slutar.

5 äggvitor
1 nypa salt

2,5 dl strösocker
0,5 tsk ättika (12 %)
1 tsk maizena

50 gram choklad (smält)
0,5 dl krossade chokladägg 

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa äggvitorna med saltet till ett ett hårt fluff med mjuka toppar och vispa sedan ner sockret, lite i taget, och vispa det sedan till ett hårt skum med hårda toppar. Blanda försiktigt i ättika och sikta i maizena och till sist de krossade chokladäggen. 

Skeda upp marängen i 6 rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över den smälta chokladen. Lägg på resten av marängen på de 6 rundlarna och avsluta med att ringla lite mer choklad över. Använd en gaffel för att ”dra ihop” maräng och choklad en smula. Ställ in i mitten av ugnen. Sänk till 140 grader efter 10 minuter och låt marängerna gräddas i ca 50 minuter. Ta ut och låt marängerna svalna på plåten.


3 svar till ”CHOKLADEN. MARÄNGEN.”

  1. jeg er bare nødt til å si det igjen; jeg virkelig elsker bildene dine.

  2. Anthon Berg är det nog minsann som har skapat dessa otroligt goda lakrits-mandelägg. ;)

    1. Helena

      Åh, tack. Jag misstänkte att jag hade fel med Lindt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.