CARBONARA

carbonara

God söndagsmorgon!

Man ser alldeles för ofta hur carbonara görs med grädde, även jag har gjort men brukar oftast välja att kalla det pastasås istället. Jag är så långt ifrån en matsnobb som det bara är möjligt men en carbonara ska aldrig vara gjord med grädde. Aldrig. Endast ägg och parmesan ska stå för det krämiga. Tänk på det. Jag lovar er att smaken kommer vara så mycket bättre och hela anrättningen känns luftigare och lättare. Servera med vitlöksbröd. Glöm inte den extra gulan, parmesanen och svartpepparn på toppen! Det här är min äkta variant!

Söndag som sagt, en dag att vila. Jag känner tvärtom, idag vill jag göra något. Vila kan jag göra en annan dag. Kylan den är kvar och vi fryser som istappar bägge två. Inomhus drar det från fönstren och det håller temperaturen runt en 15-17 grader. Inte helt optimalt! Kaminen jobbar hårt och har vi tur kommer vi snart upp till i alla fall 19 grader. Då får vi vara nöjda trots allt. Man får inte vara knusslig, om en säger…

1 liten gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, rivna/pressade
150 gram luftttorkad skinka tex prosciutto
3 äggulor
riven parmesan tills man skäms = rejält
salt & peppar
smör och olja till stekning

pasta till 2-3 personer

Koka pasta. Hetta upp en panna med lite smör och olja. Fräs lök och skinka på medelvärme, den ska inte ta färg. Blanda i vitlöken.
Vispa upp äggulor i en bunke och blanda i parmesan. Häll av pastan men spara något av pastavattnet som rörs ner i äggblandningen. Blanda försiktig i pasta och skinka/lök/vitlök. Servera och dra några drag med pepparkvarnen. Servera med vitlöksbröd.


2 svar till ”CARBONARA”

  1. Håller med, föredrar min carbonara utan gärdde!

  2. Ingen grädde i Carbonaran, helt rätt!
    Tycker fröken Dill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.